Πεταμένα λεφτά το πάρκο Mtb στα Αλώνια. Κακοτεχνίες και εγκατάλειψη. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Ιουνίου 28, 2017
Από

Πεταμένα λεφτά  για να γίνει όπως- όπως το ποδηλατικό πάρκο στα «Αλώνια» με κόστος κατασκευής που  πήγε ο κούκος αηδόνι και στο τέλος η εγκατάλειψη. .

Μια τακτική που συνηθίζονταν στην  Ελλάδα της διαφθοράς και της διαπλοκής του «άρπα – κόλλα» και το «ράβε – ξήλωνε». Με έργα που έμειναν  ανοιχτές πληγές ή ημιτελή που χάσκουν χρόνια και παραμένουν έρμαια της τύχης τους.  Κατασκευές που τέλειωσαν και δεν λειτούργησαν ποτέ, όπως το ποδηλατικό πάρκο στο Ωραιόκαστρο, που μαραζώνει και καταστρέφεται.  

 Η ιστορία του συγκεκριμένου έργου του ποδηλατικού πάρκου ξεκίνησε  επί δημαρχίας Δ. Σαραμάντου και παραδόθηκε επί δημαρχίας Α. Γαβότση. Από ότι φαίνεται το ποδηλατικό πάρκο (Mtb) στα Αλώνια προϋπολογισμού 66.000 ευρώ περίπου,  το έφτιαξαν για να το παρατήσουν. Οι κακοτεχνίες στην κατασκευή του ήταν τέτοιες που άρχισε η διάλυσή του με την πρώτη βροχή. Τα χώματα που έβαλαν όπως- όπως σκόρπισαν στους γύρω δρόμους και ότι χώμα έμεινε καλύφθηκε από οργιώδη βλάστηση λόγω έλλειψης  γεωυφάσματος.

Το ποδηλατικό πάρκο (Mtb) στα Αλώνια ,είναι σαν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που δεν αξιοποιείται, παρά τη μεγάλη σπουδαιότητά του,  τόνισε ο πρόεδρος του Ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου Γ. Μουρατίδης, στο δημοτικό συμβούλιο.

Το πάρκο Mtb θα μπορούσε να είναι το σήμα κατατεθέν για το δήμο Ωραιοκάστρου, αφού σαν ένας κατεξοχήν ορεινός δήμος, το βουνό του με τις δραστηριότητες πεζοπορίας και ποδηλασίας,  θα αποτελούσε  πόλο έλξης για τη δυτική Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο.  Σε αυτή την προοπτική μεγάλο ρόλο θα έπαιζε η ύπαρξη και λειτουργία του ποδηλατικού πάρκου, στο οποίο θα έκαναν  το ξεκίνημα οι αρχάριοι  και προπονήσεις και παραπέρα εξάσκηση οι προχωρημένοι.

  Γιατί όμως χάλασε το πάρκο Mtb?

-Γιατί ποτέ  δεν έγινε σοβαρή μελέτη- κατασκευή και παρά τις προειδοποιήσεις των ποδηλατών  κατά την κατασκευή,  τα πρώτα σημάδια από τις  βροχές επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες τους.  
-Δεν έχει τοποθετηθεί  γεωύφασμα όπως πρέπει να προβλέπει η μελέτη και έχει καλυφθεί ότι χώμα απέμεινε από χόρτα.
-Δεν υπήρξε  σωστός σχεδιασμός στις κλίσεις, τα εμπόδια, απορροές υδάτων, με αποτέλεσμα με τις βροχές να σχηματίζεται λίμνη.

Ο κατάλογος των κακοτεχνιών κα παραλείψεων είναι ατελείωτος. Και ευθύνες για αυτήν τη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος  έχει  και η προηγούμενη διοίκηση που το άρχισε, αλλά και η τωρινή που το παρέλαβε. Είναι απορίας άξιον π.χ εάν το γεωύφασμα περιέχονταν στη μελέτη, αλλά δεν τοποθετήθηκε ποτέ, οπότε…κλπ

Μετά από όλα αυτά, ο ποδηλατικός  σύλλογος επίσημα κατέθεσε γραπτά τις προτάσεις του στο Δήμο, για να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις για να περισωθεί το έργο και να λειτουργήσει επιτέλους. Προσφέρθηκε δηλαδή  να βοηθήσει έμπρακτα  και εθελοντικά με την τεχνογνωσία των μελών του. Αλλά ακόμα είναι στην αναμονή.

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και με το άλλο έργο της σηματοδότησης των ορεινών ποδηλατικών διαδρομών στο βουνό. Οι  πινακίδες που κόστισαν κι αυτές τον κούκο αηδόνι είναι όλες σχεδόν λάθος στις πληροφορίες και γίνεται το Ωραιόκαστρο από τους επισκέπτες του βουνού αντικείμενο χλευασμού.

 Η ιστορία βέβαια δεν θα μείνει έτσι, αναμένεται η συνέχεια.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 1 = 10