• .
  • .
  • .

Ο καύσωνας πλήττει και τα αδέσποτα. Βάλτε ποτίστρες παντού. Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα.

Ιουνίου 30, 2017
Από

Τα αδέσποτα μπορεί  να μην τα βλέπετε, αλλά σας βλέπουν αυτά. Για αυτό τώρα το καλοκαίρι βγάλτε μπροστά από τα σπίτια σας μπολ με νερό.

Όλοι οι πολιτισμένοι Δήμοι ανά την Ελλάδα φροντίζουν και για τα αδέσποτα, εκτός από τον τριτοκοσμικό δήμο Ωραιοκάστρου, που αφήνει και τους ανθρώπους στη Μυγδονία χωρίς νερό. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, Αθηναίων, Κηφισιάς, Ηρακλείου,Σπάρτης,  κ.α τοποθετούν ποτίστρες για τα αδέσποτα.


Σε χώρους πρασίνου και σε σημεία όπου παρατηρείται έντονη διέλευση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Βεβαίως στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την φροντίδα και  στείρωση των αδέσποτων, ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη και ραγδαία αύξησή τους.

Η αρμονική συνύπαρξη των ζώων και του ανθρώπου είναι ουσιαστική πολιτική και προτεραιότητα αυτών των  δήμων.   Για αυτό καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες  να βοηθήσουν πρωτίστως αυτά τα ζώα, είτε υιοθετώντας τα -κάτι που θα ήταν και το πλέον επιθυμητό- είτε μετά από συνεννόηση προσφέροντας συγκεκριμένο κατάλληλο ασφαλή και περιφραγμένο χώρο.

Ποτίστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι πρωτοβουλίες φροντίδας  των αδέσποτων ζώων από τους Δήμους,  προάγουν  την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας και οι δημότες τις αγκαλιάζουν και τις  στηρίζουν.

 

 

Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα.

 

 Στην Εγκύκλιο Του Αρείου Πάγου 1/13/1631/8.4.13 που έχει σταλεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων είναι υποχρέωσή μας.

Ποτίστρα Δήμου Αθηναίων

 «Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας απειλήσει, επειδή ταΐζετε ή βάζετε νερό στα ζώα, να του μιλήσετε για την νομοθεσία ώστε να μη σας ξαναενοχλήσει. Θυμηθείτε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φιλόζωοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην παρατούν άδειες κονσέρβες, αλουμινόχαρτα εκεί που φροντίζουν τ’ αδέσποτα. Η καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, είναι ένδειξη σεβασμού προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας τους γύρω μας, τα ζώα τα οποία ζουν εκεί».

Επίσης

«Όποιος ταΐζει αδέσποτα δεν έχει ευθύνη για τις αντιδράσεις των ζώων!»

 

Ποτίστρα και ταΐστρα Δήμου Σπάρτης

Ποτίστρα Δήμου Αθηναίων

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 × = 45