Στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, Γαβότσης και Ιωσηφίδης για την υπόθεση των κοιμητηρίων Ωραιοκάστρου.

Οκτωβρίου 3, 2017
Από

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου μοιάζει με μια βουλωμένη τουαλέτα θα λέγαμε, παραφράζοντας  μια παλιότερη δήλωση του Πάγκαλου για το ΠΑΣΟΚ.

Προχωρούν όμως έστω και αργά, οι έρευνες για την υπόθεση  των κοιμητηρίων Ωραιοκάστρου μετά από την προσφυγή  του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Μακεδονίας- Θράκης.

Έτσι στο  πλαίσιο της έρευνας για τη διερεύνηση  της υπόθεσης, πέρασαν το κατώφλι της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος που εμπλέκεται στο θέμα για περαιτέρω εξηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την προσφυγή.

Επίσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου με αίτησή του στο Δήμο Ωραιοκάστρου ζήτησε και πήρε μετά από ενάμιση μήνα όλα τα στοιχεία με τα πιστοποιητικά θανάτου και τα παράβολα πληρωμών, κατοίκων και μη κατοίκων του Δήμου, για τα κοιμητήρια του Ωραιοκάστρου, από το 2014 μέχρι σήμερα.

Ο δήμαρχος τι έκανε;

Να θυμίσουμε τι έκανε ο δήμαρχος, όταν τέθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον Δ. Καρασαββίδη και στη συνέχεια πήρε διατάσεις με τις αποκαλύψεις στοιχείων που επιβάρυναν και ενέπλεκαν τον αντιδήμαρχο Κ. Ιωσηφίδη που δεν είχε την αρμοδιότητά των κοιμητηρίων.

Έδωσε  αμέσως την αρμοδιότητα των κοιμητηρίων -εκ των υστέρων βέβαια- ακριβώς  σε αυτόν που κατήγγειλε η αντιπολίτευση για παραχωρήσεις τάφων, χωρίς παραστατικά πληρωμών.  Στον κουρασμένο  της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Ύστερα γύρισε από την άλλη πλευρά της καρεκλάς του  για να κανονίσει από το κινητό την ώρα μιας γέννας, ώστε να έχει απεριόριστο χρόνο να λογομαχεί  με την αντιπολίτευση.

Επειδή όπως γίνεται συνήθως οι χειρισμοί του προκάλεσαν νέο σάλο, προσποιήθηκε μια χαρά τον παθιασμένο, που τα παίρνει στο κρανίο και προσπαθώντας  να δικαιολογήσει την πατάτα που έκαναν,  πρόσθεσε  και μια δόση αρλουμπολογίας.  Να μην μιλάμε, λέει  για τα κοιμητήρια, γιατί είναι παράνομα και θα τα κλείσουν και δεν θα έχουμε που να θάβουμε τους νεκρούς!!

Τέτοια χοντρά, κατά συρροή και επαναλαμβανόμενα, δεν συγχωρούνται .

Απλά  αποκαλύπτουν μια αρρωστημένη, γερασμένη αυτοδιοίκηση η οποία  ακόμη λειτουργεί με νοοτροπίες του παρελθόντος, της μετεμφυλιακής Ελλάδας της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60.

Εννοείται ότι ένας δήμαρχος  σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, που θα έλεγε και θα έκανε τέτοια πράματα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι τα κοιμητήρια, όχι μόνο θα είχε χάσει αμέσως τη θέση του, αλλά  θα είχε θαφτεί ζωντανός,  σε ένα σωρό από ζαρζαβατικά.

 Δεν έχουν όμως καιρό να κόψουν τις χοντράδες  και τις προκλήσεις και να επικεντρωθούν επιτέλους  στις ευθύνες τους. Ο  χρόνος τους  τελείωσε.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 2 = 11