ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ--ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
 • .
 • .
 • .

Αέρας ξερίζωσε και έριξε κάτω ολόκληρο πεύκο στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου. Επιτακτική η λήψη άμεσων μέτρων.

Οκτωβρίου 9, 2017
Από

Ο αέρας που φυσούσε  το σαββατοκύριακο δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να  προκαλέσει ζημιές, αλλά ήταν αρκετός για να ξεριζώσει ένα ολόκληρο πεύκο στο δασύλλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου. Το πεύκο βρέθηκε τη Δευτέρα με τις ρίζες του στον αέρα, αφού ο αέρας το ξερίζωσε και το έριξε κάτω γιατί ήταν ξερό.

Το θέμα της πτώσης των δέντρων στο αστικό περιβάλλον που είτε προκαλούν ζημιές είτε  όχι, πάντα απασχολεί τους πολίτες και τις υπηρεσίες των Δήμων. Το θέμα όμως της πτώσης δέντρων σε σχολικό περιβάλλον  είναι επόμενο να απασχολεί πολύ περισσότερο.

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ευτύχημα ήταν ότι η πτώση συνέβη το σαββατοκύριακο που δεν λειτουργούσε το σχολείο.  Και μόνο η σκέψη το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν γινόταν σε ώρα διαλείμματος με τους μαθητές μέσα στο δασύλλιο είναι αρκετή για να χάσουν τον ύπνο τους οι γονείς και οι δάσκαλοι του σχολείου.

Τον κίνδυνο αυτόν, με τα ξερά δένδρα και κλαδιά και την ανάγκη συνεχούς καθαρισμού του δασυλλίου πάντα τον  επισήμανε το σχολείο προς το Δήμο και πάντα εγγράφως ζητούσε να προχωρήσει ο Δήμος στις απαιτούμενες ενέργειες. Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος,  μετά από αυτό θα προχωρήσει αμέσως  στον έλεγχο και τον  συστηματικό καθαρισμό του δασυλλίου από ξερά δέντρα και κλαδιά.  Το γεγονός της πτώσης  του δέντρου, δείχνει ότι κάτι τέτοιο  δεν έγινε. Και η λήψη άμεσων μέτρων είναι πια επιτακτική. 

«Οι Υπηρεσίες των Δήμων μπορούν να αποτρέψουν το φαινόμενο της πτώσης των δένδρων αυτών;  Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να προβαίνουν σε τακτικό προληπτικό έλεγχο για μυκητιάσεις, προσβολές από ξυλοφάγα έντομα, προσβολές από πιτυοκάμπια, όψη της κόμης (κλαδιά σπασμένα, δέντρα υγιή ευθυτενή κλπ) και να τηρούν σχετικό βιβλίο πρωτοκόλλου που θα αποδεικνύει τον τακτικό έλεγχο, την φυτοϋγειονομική κατάσταση των δένδρων και τις ενέργειες της υπηρεσίας».

http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/ptosi-dentron-stous-dimous-epikindinotita-anazitisi-efthinon/
Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  9 × 7 =