Τζακ Ποτ ανικανότητας και έπαρσης στο δήμο Ωραιοκάστρου από τη διοίκηση Γαβότση! «Δεν θα διακοπεί ! Δεν θα αναβληθεί! Θέλετε τίποτα άλλο;»

Οκτωβρίου 24, 2017
Από

Αυτά είπε ο δήμαρχος έμπλεος αλαζονείας στην αρχή της ειδικής συνεδρίασης Απολογισμού απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, η οποία ζητούσε να εφαρμοστεί ο νόμος και να αναβληθεί η συνεδρίαση, όπως και έγινε  τελικά.

Είναι όμως πολύ αργά, γιατί έτσι κι αλλιώς ο δήμος Ωραιοκάστρου, ως διοίκηση,  έχει  γίνει πανελληνίως γνωστός, ως δήμος  των άξεστων και ακαλλιέργητων τριτοκοσμικών.

Ξέρουμε ότι  οι δήμαρχοι  που καταλαβαίνουν ότι πλησιάζει το τέλος τους και ότι ο χρόνος της θητείας τους αρχίζει  να μετράει αντίστροφα, χάνουν την ψυχραιμία τους και μαζί βέβαια και την όποια ευγένεια στην συμπεριφορά.

Είναι γνωστό ότι όταν  ο Ντα Βίντσι σχεδίαζε τον μυστικό δείπνο, έψαχνε διάφορους ανθρώπους σαν πρότυπο.  Για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού είχε διαλέξει έναν νεαρό, πανέμορφο για να αποτυπώσει το πρόσωπο του. Στη συνέχεια έκανε πολλά χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο του, ψάχνοντας  για τα κατάλληλα  πρόσωπα. Μετά επιτέλους από  χρόνια βρήκε κάποιον ρακένδυτο, ξιπασμένο ζητιάνο, άσχημο και απεριποίητο για το πρόσωπο του Ιούδα.  Όταν του ζήτησε να τον ζωγραφίσει για να απεικονίσει τον Ιούδα, ο άνθρωπος ξέσπασε σε κλάματα. «Μην κλαις» του είπε, «θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε». Ο άνθρωπος με δάκρυα στα μάτια του απάντησε «Δεν κλαίω για την επιλογή σου, κλαίω γιατί εγώ ήμουν κάποτε που χρησιμοποίησες σαν εικόνα του Χριστού».

Να και η διοίκηση Γαβότση που  «κλαίγεται»  γιατί   την ασκούν κριτική για τις ασχήμιες της.

Ο δήμαρχος μόλις είπε για τη συνεδρίαση : «Δεν θα διακοπεί ! Δεν θα αναβληθεί! Θέλετε τίποτα άλλο;». Έφυγαν όλοι και σηκώθηκε και έφυγε κι αυτός!!!!

Καταλαβαίνουμε  γιατί  η  διοίκηση Γαβότση  δεν τηρεί ούτε τις διατάξεις  του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 που υποχρεώνει τους Δήμους σε ετήσιο Απολογισμό των πεπραγμένων τους. Δεν τις τηρεί τρία χρόνια τώρα  προκειμένου να κρυφτεί και να αποφύγει τους δημότες.

Γιατί   δεν  έχει ούτε ένα έργο να επιδείξει.

Κατανοούμε εν τέλει ότι η  ευθύνη διοίκησης  ενός μεγάλου Δήμου, όπως είναι ο  δήμος Ωραιοκάστρου αποδείχθηκε πολύ βαριά για τις  πλάτες του κου Γαβότση. 

Αποδείχθηκε επιπλέον ότι η διοίκηση Γαβότση, απέβη ζημιογόνα για το Δήμο.

Δοκιμάστηκε, λοιπόν η διοίκηση Γαβότση  σε πάμπολλα θέματα και απέτυχε. Η Μυγδονία και η Καλλιθέα στερούνται ακόμα το βασικό αγαθό του νερού. Όλος ο Δήμος στερείται την  καθαριότητα, τους χώρους  πρασίνου. Τα  αδέσποτα πολλαπλασιάζονται γιατί είναι αφημένα στην τύχη τους χωρίς περίθαλψη και πρόγραμμα στειρώσεων.  Ούτε μια καμένη λάμπα δεν μπορούν να αλλάξουν. Απέτυχε παντού. Παντού τα θαλάσσωσε και οδήγησε το Δήμο σε ναυάγιο.

 

 

Το τέλος του Γαβότση

και η έπαρση  

Έτσι κι αλλιώς δεν έχει  χρόνο πια στη διάθεσή της η διοίκηση και  επιπλέον έχει ήδη  λαχανιάσει.  Δεν μπορεί  να μεταβάλει την  εις βάρος της αρνητική γνώμη των δημοτών.  Διότι ο Γαβότσης,  θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που δεν κατοικεί στο δήμο του, ως ο δήμαρχος που αύξησε τα δημοτικά τέλη, των απευθείας αναθέσεων, των αχρείαστων μελετών, των παράνομων χωματερών, των βρώμικων κάδων,  των ανεξέλεγκτων  αδέσποτων. 

Στις δημοτικές εκλογές  ο κόσμος ψηφίζει για την καθαριότητα, τα δημοτικά τέλη, τα σχολεία, το νερό, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια.  Κοινώς, ψηφίζει για την πραγματικότητα που ζει και την ποιότητα ζωής.

Η διοίκηση Γαβότση   προσπαθεί να καλύψει την πραγματικότητα  με κακοήθειες,  με υστερικές κραυγές και την αλαζονεία.

Μπήκε δηλαδή στον σίγουρο δρόμο όχι απλά της ήττας, αλλά της ντροπιαστικής ήττας, εάν τελικά τολμήσει και κατέβει στις εκλογές.

Μετά από όλα αυτά δεν ξέρουμε εάν έχει νόημα  να παραθέσουμε το τι είπε ο Σωκράτης για την αλαζονεία.

«Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι, τους δ’ ανοήτους ανθρώππυς το οίημα» (Τα άδεια ασκιά ο αέρας τα φουσκώνει, τους ανόητους όμως ανθρώπους η έπαρση, η αλαζονεία).

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 5 = 12