60.966 ευρώ για μελέτες στο δήμο Ωραιοκάστρου! Αναβλήθηκε το θέμα των αδέσποτων στο δημοτικό συμβούλιο.

Νοεμβρίου 1, 2017
Από

Είναι γνωστό ότι το ελληνικό μπάχαλο με την απερίγραπτη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και  το πάρτι δισεκατομμυρίων, με τις αστρονομικές υπερκοστολογήσεις και τις υπέρογκες δαπάνες  ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό που χαρακτηρίστηκε  η τοπική αυτοδιοίκηση πρωταθλήτρια στη διαφθορά και  οδήγησε τη χώρ α μας στην οικονομική κρίση.

Μπορεί από έργα να υστερεί η διοίκηση του δήμου, αλλά από μελέτες πάει καλά. Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση φροντίζει να υπάρχουν αποφάσεις για μελέτες, όπως στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που οι σύμβουλοι  της διοίκησης ψήφισαν  τρεις αποφάσεις συνολικού ύψους 60.966 ευρώ για μελέτες. Εντυπωσιακή είναι μάλιστα  μια απόφαση όχι για κάποια καινούρια μελέτη, αλλά για την προσαρμογή μιας μελέτης που ήδη υπάρχει. Η προσαρμογή αυτή λοιπόν θα κοστίσει στους  δημότες 24.717,60€. Επαναλαμβάνουμε για μελέτη που ήδη υπάρχει θα δοθούν  24.717,60€.

Στη συνέχεια έχουμε δύο καινούριες μελέτες, κυκλοφοριακές «εργοταξιακής σήμανσης για τη κατασκευή του έργου –Αποχέτευση» στο Μελισσοχώρι, κόστους 12.082,93 € και Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο 24.165,86 €. Η αντιπολίτευση αντέδρασε, δεν ψήφισε αυτές τις αποφάσεις  και χαρακτήρισε τα χρήματα για αυτές τις μελέτες ως σπατάλη, αφού θα γίνουν με απευθείας ανάθεση.

Μάλιστα στις επίμονες ερωτήσεις εάν θα ζητηθούν προσφορές για αυτές τις μελέτες από όλα τα  μελετητικά γραφεία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ε. Καραστερίου δεν απαντούσε.

Δύο άλλα θέματα που αναμένονταν με ενδιαφέρον, τα αδέσποτα και η τοποθέτηση  μιας κεραίας  κινητής τηλεφωνίας δεν συζητήθηκαν γιατί απουσίαζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που θα τα εισηγούνταν Κ. Ιωσηφίδης.  Για το θέμα μάλιστα των αδέσποτων που είναι επίκαιρο, αφού αφορά τη συστηματική  εξολόθρευση τους με φόλες,  ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος κατέθεσε μήνυση.

Τέλος στις καλένδες παραπέμπεται η ανέγερση του 2ου δημοτικού Παλαιοκάστρου, αφού διακόπηκαν οι εργασίες, εκεί μάλλον που παραπέμπεται και η κατασκευή πεζοδρομίου  στην  25ης Μαρτίου κοντά στο 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, αφού απλά ψήφισαν να συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, εάν δεν το ξεχάσουν μέχρι τότε… 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 3 = 15