Σφυροκόπημα στη διοίκηση του Δήμου για την εγκατάλειψη των αδέσποτων. Ο Δήμος μάζεψε τα πτώματα των κουταβιών παραδέχθηκε ο Ζιακούλης!!!

Νοεμβρίου 7, 2017
Από

Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα στον "ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ" για τη συζήτηση για τα αδέσποτα στο Ωραιόκαστρο.

Το πιο δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση για τα αδέσποτα, πήρε η διοίκηση Γαβότση για την …απουσία της, όταν το ζήτησε η συντονίστρια της συζήτησης Μαρία Ιακωβάκη.

  Η  απουσία από την εκδήλωση, ήταν το φυσικό επακόλουθο  της  ολοκληρωτικής  απουσίας   πολιτικής  περίθαλψης και στείρωσης  των αδέσποτων, που η διοίκηση του δήμου τα άφησε στην τύχη τους και στις ..φόλες.

Στη θέση του "κατηγορούμενου" ο εκπρόσωπος της διοίκησης Γαβότση κος Ζιακούλης.

«Πώς ξέρατε ότι δηλητηριάστηκαν τα σκυλάκια  πρωί-πρωί του Σαββάτου κι ήρθε φορτηγάκι του Δήμου και μάζεψε τα πτώματα, όταν άλλες φορές σας καλούμε και δεν εμφανίζεστε ποτέ;» ρώτησε αγανακτισμένη μια φιλόζωη, όταν τόλμησε να εμφανιστεί στην εκδήλωση από τη διοίκηση ο κος Ζιακούλης. Πόσα ήταν τα πτώματα; ποια η γνωμάτευση για τον θάνατό τους;  πού τα πήγατε; Ήταν τα ερωτήματα που του απηύθυναν κι αυτός απαντώντας απλά παραδέχθηκε ότι τα μάζεψε ο Δήμος με  το «συνεργείο ασφαλείας» του σαββατοκύριακου. Με τις απαντήσεις του βέβαια επιβάρυνε  ακόμα πιο πολύ το βαρύ κλίμα σε βάρος της διοίκησης, αφού οι φιλόζωοι που φρόντιζαν τα κουταβάκια δεν ικανοποιήθηκαν και ζήτησαν τα παραστατικά γνωμάτευσης  και  αποτέφρωσης  των ζώων, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Η "οικοδέσποινα" της βραδιάς που τα πήγε περίφημα στο δύσκολο έργο του συντονισμού Μαρία Ιακωβάκη.

Πιο πριν το λόγο πήραν φιλόζωοι και άλλοι πολίτες με διαφορετικές γνώμες πολλές φορές,  που  αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα  που δημιουργούνται με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί από τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων λόγω έλλειψης στειρώσεων. Αναφέρθηκαν επιθετικά περιστατικά, καθώς και οι  υποχρεώσεις των συνοδών σκύλων για την τήρηση της υγιεινής στους περιπάτους στους δρόμους και στα πάρκα.

Αναφέρθηκε ακόμα και η ανάγκη παρεμβάσεων στα σχολεία για την καλλιέργεια φιλοζωικής συνείδησης, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες του Φιλοζωικού.

Από τους περισσότερους ομιλητές τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για να αρχίσει επιτέλους ένα εκτεταμένο, αξιόπιστο και όχι εικονικό πρόγραμμα στειρώσεων.  Γιατί λόγο της  απραξίας του Δήμου στις  τρεις περιόδους  αναπαραγωγής που μεσολάβησαν ο αριθμός των αδέσποτων εκτινάχθηκε στα ύψη πολλαπλασιαστικά.  Ένα χαρακτηριστικό της αδιαφορίας του Δήμου, είναι και ότι παραμένουν ακόμα απλήρωτοι οι κτηνίατροι για τις

Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Κοσμίδης απο Δρυμό και η γραμματέας της Φιλοζωικής Μ. Ιωαννίδου

στειρώσεις του έτους 2016, ενώ για το 2017 δεν δόθηκαν άλλα χρήματα για να συνεχιστούν. Κάτι λίγες στειρώσεις που έγιναν, έγιναν με τη μέριμνα και τη φροντίδα της φιλοζωικής.

Από την αντιπολίτευση παραβρέθηκαν ο Δ. Σαραμάντος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Εδιρνέλης και ο Α. Πολυχρονίδης. Μίλησαν όλοι, εκτός από τον Γ. Εδιρνέλη και υπογράμμισαν  την ολιγωρία και τις ευθύνες της διοίκησης, απέναντι σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Το παρών έδωσε και ο επικεφαλής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Δάκης Μανουσάκης, όπως και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Περιβαλλοντικού συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Αντικατάσταση του υπεύθυνου για τα αδέσποτα Κ. Ιωσηφίδη.

Όταν στο τέλος της εκδήλωσης εμφανίστηκε όπως αναφέρθηκε ο κος  Ζιακούλης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την αντικατάσταση του μέχρι τώρα υπεύθυνου αντιδήμαρχου για τα αδέσποτα Κ.Ιωσηφίδη από τον ίδιο,  αναγνωρίζοντας έμμεσα και με αυτόν τον τρόπο την

Η Μάρθα Κεντεμποζίδου και πρώην δήμαρχος Δ. Σαραμάντος "βάλλουν" κατά του κου Ζιακούλη.

αποτυχία της διοίκησης.

Ο κος Ζιακούλης υποσχέθηκε την άμεση έναρξη των στειρώσεων και δέχθηκε όπως είπαμε το σφυροκόπημα και την αγανάκτηση των φιλόζωων, ο οποίοι αντιμετώπισαν με πολλές  επιφυλάξεις  τις νέες υποσχέσεις. Ενώ τα ερωτήματα «Γιατί  ο Δήμος με ανακοίνωσή του δεν κατήγγειλε τη θανάτωση των κουταβιών;» «Που είναι τα 1.500 τσιπαρίσματα που είχε ανακοινώσει ότι έγιναν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα στην περσινή εκδήλωση τρέχω με το σκύλο μου;» έμειναν αναπάντητα.

Τέλος συγκεντρώθηκαν υπογραφές από τους παραβρισκόμενους για να αποσταλούν στη διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να ζητηθεί να ανταποκριθεί  άμεσα σε όλες τις υποχρεώσεις της σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων, που περιλαμβάνει περίθαλψη, εμβολιασμό και στειρώσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 × = 24