Ναι μεν αλλά από τη διοίκηση, είστε ηθικοί αυτουργοί λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη θανάτωση των αδέσποτων, …τα οποία είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν το Ωραιόκαστρο.

Νοεμβρίου 21, 2017
Από

Για όσους απορούν γιατί δεν θανατώθηκαν και οι μάνες, η απάντηση είναι γιατί έχουν να φροντίσουν τα αδεσποτάκια που σώθηκαν από τις φόλες ύστερα από την παρέμβαση του Φιλοζωικού κινήματος.

Τρεισήμισι  χρόνια δεν εφαρμόζετε το νόμο, τόνισε  ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προς τη διοίκηση, για το θέμα των αδέσποτων και έρχεστε τώρα να πείτε να βγάλουμε ομόφωνη απόφαση για να καταδικάσουμε τη θανάτωση τους, για να εξιλεωθείτε.

Από την μεριά δε της διοίκησης, ναι μεν ο κος Ζιακούλης πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τη θανάτωση των αδέσποτων, αλλά ο δήμαρχος αμέσως έσπευσε να την αμφισβητήσει.  Θέτοντας το ερώτημα  γιατί σκοτώθηκαν μόνο κουταβάκια κι όχι και οι …γονείς τους, που «παίζουν αυξητικό ρόλο» όπως σημείωσε με την επιστημονική έμφαση, γιατρού του πρώην ΙΚΑ.

Και αμέσως έσπευσε να συμπληρώσει ο  δήμαρχος- γιατρός ότι δεν είναι σίγουρο εάν ο θάνατος είναι από φόλες ή από κάποιο ιό. Ποιος τα λέει αυτά; Μα αυτός που έπρεπε σαν δήμαρχος που μάζεψε τα πτώματα των ζώων να έκανε και την απαραίτητη νεκροτομή πριν την αποτέφρωση,  ώστε να αποκαλυφθεί η αιτία του θανάτου.  Αφού δεν το έκανε, τώρα δυστυχώς για αυτόν δεν δικαιούται  ούτε να  θέτει αμφιβολίες, ούτε  και ερωτήματα.Μόνο να απολογείται σαν διοίκηση.

Μετά από αυτόν τον παραλογισμό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αγέλες, τα αδέσποτα σκέφτονται στα σοβαρά πια να αποχωρήσουν, να φύγουν   από το δήμο Ωραιοκάστρου, γιατί  σου λέει με αυτή τη διοίκηση άκρη δεν μπορούμε να βγάλουμε.

 

 

60.000 ευρώ για τα αδέσποτα για το 2018

Μπροστά σε αυτήν όμως  την εξέλιξη ήρθε   η εξαγγελία του δημάρχου, ότι για το νέο έτος 2018 ο προϋπολογισμός του Δήμου για τα αδέσποτα  θα ανέλθει πάνω από  50.000 ευρώ, όταν για τ0 2017 ήταν 15.000 ευρώ!!!!

Χρειάζεται κε δήμαρχε γιατί το ποσό που διατίθονταν μέχρι τώρα ήταν ελάχιστο σχολίασε ως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Σημαιοφορίδης και συμπλήρωσε «δεν καταλαβαίνω γιατί προβλέψαμε ένα τόσο μικρό  ποσό για την μέχρι τώρα αντιμετώπιση ενός τόσου μεγάλου προβλήματος», έλα ντε. 

Ένα από τα αθώα κουταβάκια που πλήρωσαν με τη ζωή τους τα τέρατα που ζουν ανάμεσά μας.

«Να είναι  τσιπαρισμένα, εμβολιασμένα,  να έχουν τροφή και να μην ενοχλούν τους πολίτες Γιατί ένα απεριποίητο ζώο είναι αυτό που δημιουργεί και το πρόβλημα» υπογράμμισε ο νέος αντιδήμαρχος αδέσποτων, τα οποία μετά από αυτή την εξέλιξη άρχισαν ήδη να επανεξετάζουν την αρχική τους θέση και δεν θα  εγκαταλείψουν  το Ωραιόκαστρο, αφού με τόσα λεφτά θα περάσουν ζωή και κότα.

Δήμοι που δεν κάνουν στειρώσεις, δημιουργούν τα αδέσποτα.

Και μετά από όλα αυτά ευλόγως αναρωτήθηκε με τη σειρά του και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.  Για ποιο λόγο  μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα και μάλιστα με τον τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συστηματικής εξολόθρευσης των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ωραιοκάστρου»;

Τρεισήμισι χρόνια δεν εφαρμόζατε το νόμο για την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων.   

Δεν  κάνατε στειρώσεις και όσες κάνατε τις κάνατε με το σταγονόμετρο.

Γιατί είναι απλήρωτοι ακόμα οι κτηνίατροι για το 2016;  Διοικήσεις που δεν κάνουν στειρώσεις δημιουργούν τα αδέσποτα. Και γιατί η αγωνία σας για να πείτε ότι δεν ήταν φόλες;  Εγώ πήγα το κουταβάκι με τα χέρια μου στον κτηνίατρο και μετά για άλλα δύο υπάρχει γνωμάτευση  του γιατρού κτηνίατρου που λέει για οξεία τοξίκωση. Από τη στιγμή που δεν εφαρμόζετε το νόμο

είστε ηθικοί αυτουργοί,

κατέληξε.

Δυστυχώς  για άλλη μια φορά, η στάση της διοίκησης του Δήμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είναι για γέλια και για κλάματα.  Δυστυχώς για τα αδέσποτα, που δεν μπορούν να γελάσουν, αλλά μόνο να υποφέρουν από μια τέτοια αναχρονιστική και ανίκανη διοίκηση.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 × 4 =