Θα σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις ο δήμος Ωραιοκάστρου; Ξεπέρασε ήδη το Δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης!!!!

Νοεμβρίου 30, 2017
Από

Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους δημότες και όχι μόνο,  που παρακολουθούν  με κομμένη την ανάσα τηνξέφρενη πορεία των απευθείας αναθέσεων της διοίκησης  Γαβότση στο  δήμο Ωραιοκάστρου.

 

Ο οποίος ήδη έχει

ξεπεράσει τους δύο

μεγαλύτερους Δήμους

της χώρας, το Δήμο

Αθηναίων και το Δήμο

Θεσσαλονίκης στις

απευθείας αναθέσεις.

Αλλά αυτό δεν αρκεί και δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση.  Γιατί είναι ένας δύσκολος ομολογουμένως αγώνας, αφού το πανελλήνιο ρεκόρ το κατέχει από το 2016 ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, ο οποίος υπέγραψε σε μια μόνο μέρα -31 Μαΐου  ιστορική ημέρα για την τοπική αυτοδιοίκηση-  απευθείας αναθέσεις  156.799,88 ευρώ!!!

Όταν σε ένα πεντάμηνο του ιδίου χρόνου με  αποφάσεις του ίδιου Δημάρχου έγιναν 219 απευθείας αναθέσεις (έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών) αξίας 1.152.740,33€    Που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο το μήνα δινόταν για απευθείας αναθέσεις  230.548,07€  που σε εργάσιμες ημέρες αντιστοιχεί σε …..11.000 ευρώ  περίπου την ημέρα !!!!!! (http://www.kefaloniapress.gr)

Από την άλλη μεριά στο δήμο Ωραιοκάστρου οι μέχρι τώρα επιδόσεις είναι μεν καλές, αλλά δεν αρκούν εάν θέλουμε να ξεπεράσουμε την Κεφαλονιά και το όνομα του δήμου Ωραιοκάστρουνα ξανακουστεί στα πέρατα της οικουμένης.

 

600.000 ευρώ μόνο

για μελέτες, ο Δήμος Ωραιοκάστρου!!

Είναι ενθαρρυντικά βέβαια τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Α. Πολυχρονίδης, με βάση τα οποία η σημερινή διοίκηση Γαβότση ξεπερνάει « στο…«σπορ» των απ ́ ευθείας  αναθέσεων, ……….κάθε προηγούμενο (μόνογια μελέτες πάνω από 600.000 ευρώ)».

Αφού μόνο για μελέτες με την μέθοδο των  απευθείας αναθέσεων έφτασαν στις 600.000, εάν προστεθούν και οιαπευθείας αναθέσεις στις προμήθειες, στα έργα και σε άλλες υπηρεσίες,

τότε ναι,  υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ο Δήμος Ωραιοκάστρου να ξεπεράσει την Κεφαλονιά και να απολαύσουμε πάλι το δήμαρχο σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας να δίνει εξηγήσεις  για ένα ακόμα κατόρθωμά του.

Κάτι τέτοιο όμως θέλει δουλειά, δουλειά και μάλιστα σκληρή δουλειά από τη διοίκηση, που έδειξε μέχρι σήμερα  ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει. Χρειάζεται   όμως να κλείσει τα αυτιά της  στις σειρήνες της αντιπολίτευσης και στα κακά site, που θέλουν έτσι κι αλλιώς το κακό του Δήμου και να αφοσιωθεί σε αυτό που απέδειξε ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει.Απευθείας αναθέσεις, απευθείας αναθέσεις, απευθείας αναθέσεις  σε προμήθειες, σε έργα, σε υπηρεσίες, παντού.

«Όχι στους  διαγωνισμούς»  θα πρέπει να είναι το σύνθημα της διοίκησης Γαβότση. Αυτό μάλιστα να γραφεί και σε πανό και να κρεμαστεί  έξω από το δημαρχείο, αλλά  και σε άλλες περίοπτες θέσεις σε όλο το δήμο.

Να σημειωθεί επίσης, έτσι  για να  έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και μια εικόνα για το τι έχει να αντιμετωπίσει ο δικός μας δήμαρχος, ότι ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς εάν  σε μία ημέρα όπως είπαμε υπόγραψε απευθείας αναθέσεις 156.799,88 ευρώ, ο Δήμαρχος Αθηναίων σε πέντε μήνες ανάθεσε απευθείας 90.073,39 ευρώ και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί και οι Αντιδήμαρχοί του 123.796,63 ευρώ! Και περιμένουν με τόσο λίγες απευθείας αναθέσεις να διοικήσουν τόσο μεγάλους Δήμους. Γίνεται;

Το τονίζουμε και επαναλαμβάνουμε : «σε πέντε μήνες οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έχουν υπογράψει λιγότερες απευθείας αναθέσεις από όσες ο δήμαρχος Κεφαλονιάς σε ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!!»

Όλα αυτά τα λέμε για να αντιληφθούμε όλοι  ότι ο αγώνας του δημάρχου μας είναι δύσκολος, έχει μεγάλο συναγωνισμό και ότι χρειάζεται την υποστήριξη όλων και όχι την γκρίνια εάν θέλουμε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Κεφαλονίτη δημάρχου. Εξάλλου πιστεύουμε στον δικό μας δήμαρχο, γιατί  απέδειξε μέχρι τώρα

ότι έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει .  

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι πέραν της νομιμότητας υπάρχει καιη ηθική πλευρά

της “βιομηχανίας” των απευθείας αναθέσεων.

Και πολύ περισσότερο  όταν συμβαίνει να ανατίθενταιστους ίδιους και τους ίδιους εργολάβους-προμηθευτές.

Εάν τώρα οι δημότες σταθούν σε αυτές τις λεπτομέρειες, ε τότε είναι άξιοι της τύχης τους,  τι να πούμε.

Να μην δουν  έναν δήμαρχο να προκόβει στις απευθείας αναθέσεις, αμέσως  να τον κατηγορήσουν. Τι να πεις, τα αιώνια ελαττώματα της φυλής μας. Μετά λέει να πάει μπροστά ο τόπος.Πώς να πάει με τέτοια μυαλά;  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 + = 12