Μακέτα θα μείνει τελικά το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου. Ανικανότητα της διοίκησης να τελειώσει το έργο.

Δεκεμβρίου 4, 2017
Από

Ο ίδιος ο δήμαρχος Γαβότσης που υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο  εταιρεία «ΑΡΗΣ Κ. Α.Τ.Ε.» για την κατασκευή του νέου σχολείου και δήλωνε περιχαρής, ο ίδιος κατήγγειλε αυτή τη  σύμβαση.

 

Έτσι επιβεβαιώνεται

δυστυχώς και το oraiokastronet.gr  που σε ανάρτησή του την ημέρα της υπογραφής σημείωνε στις 3 Ιουνίου:

«Οι δημοτικές αρχές με την αδιαφορία και την ασχετοσύνη απλά προκαλούν καθυστερήσεις. Τώρα που το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, απαιτείται επαγρύπνηση από το σύλλογο γονέων για να μην μείνει το έργο στη  μακέτα και να ολοκληρωθεί».

Η ιστορία αυτού του σχολείου ξεκινάει πριν από πολλά  χρόνια και θα μπορεί να λέγεται και σαν παραμύθι στα παιδιά. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του νεοελληνικού παραλογισμού  και είναι ταυτόχρονα μια ιστορία αγώνων από τους τότε συλλόγους γονέων, που διεκδικούσαν το αυτονόητο για τα παιδιά τους. Ένα κανονικό σχολείο κι όχι λυόμενο. Τάραξαν την μακαριότητα του τότε δήμου και με

δυναμικές

κινητοποιήσεις,

πορείες και

συγκεντρώσεις 

οι γονείς ανέδειξαν το πρόβλημα και ανάγκασαν τις διοικήσεις του δήμου να ασχοληθούν με αυτό και να το βάλουν στις προτεραιότητες τους.

 

Είναι ένα εμβληματικό σχολείο,  γιατί συνδέθηκε όσο τίποτα άλλο με την λεγόμενη άναρχη δόμηση και  σημάδεψε  τις κατά καιρούς δημοτικές αρχές.  Αυτό το σχολείο  αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την παντοκρατορία του τότε δημάρχου Ν. Μπάτου, αυτό το σχολείο «πλήρωσε» και ο Δ. Σαραμάντος, αυτό το σχολείο έγινε και το

«τετέλεσται» του Α. Γαβότση. 

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 ως 6/θεσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου δυναμικότητας 150 μαθητών. Είχε ξεκινήσει επί Μπάτου  ως 12/θέσιο, στη συνέχεια επί Σαραμάντου έγινε 9/θέσιο και κατέληξε επί Γαβότση 6/θέσιο που κι αυτό δεν θα γίνει μάλλον ποτέ -με αυτή τη διοίκηση τουλάχιστον-και θα μείνει προς το παρόν μακέτα. 

Οι εργασίες κατασκευής στο οικόπεδο έτσι κι αλλιώς δεν προχώρησαν πολύ. Έγιναν απλώς οι σκαπτικές χωματουργικές εργασίες και έπεσαν κάποια μπετά «καθαριότητας» όπως λέγονται.  

Σε κάθε προεκλογική περίοδο το εν λόγω σχολείο έχει την τιμητική του, αφού  ο κάθε επίδοξος δήμαρχος το τάζει και το «κτίζει» και μετεκλογικά, εάν εκλεγεί, όπως καλή ώρα,  επιρρίπτει ευθύνες στον προηγούμενο και καλύπτει την ανεπάρκεια του.

Έχει αναδειχθεί δηλαδή σε «γεφύρι της Άρτας» του Ωραιοκάστρου,  που προεκλογικά το κτίζουνε και μετεκλογικά το γκρεμίζουνε. 

Η ευκαιρία του συλλόγου γονέων του 2ου σχολείου Παλαιοκάστρου, εάν ενδιαφέρεται πραγματικά για το σχολείο, είναι η καρναβαλική παρέλαση του δήμου. Να συμμετάσχει με ένα άρμα που θα έχει την μακέτα του σχολείου.

Θα είναι η πιο

πετυχημένη σάτυρα

και θα σκορπίσει

απλόχερα γέλιο.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 1 = 5