Νέο ρατσιστικό παραλήρημα. Χρησιμοποίησε τον όρο «ΑΜΕΑ» προσβλητικά για τους υπαλλήλους του Δήμου της τεχνικής υπηρεσίας. Δελτίο τύπου του δήμου.

Δεκεμβρίου 20, 2017
Από

Δεν έχει ξαναγίνει. Χωρίς ίχνος ανθρωπισμού και σεβασμού για τους ανθρώπους με αναπηρίες ο Δήμαρχος –αν και γιατρός- χρησιμοποίησε  τη θέση του για να καταφερθεί  με τον πιο ιταμό τρόπο εναντίον υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσβλητικά τον όρο «ΑΜΕΑ».

 Έτσι κι αλλιώς ξεπερνάει κάθε όριο λογικής κάθε ρατσιστικό παραλήρημα. Η εκφορά όμως  δημόσιου ρατσιστικού  λόγου  πάει στη χώρα του παράλογου, εκεί που βρίσκεται ο φασισμός  και η βαρβαρότητα.

Θύματα αυτή τη φορά της αμετροέπειας του Γαβότση οι υπάλληλοι του δήμου και τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Απευθυνόμενος λοιπόν στον Α. Πολυχρονίδη από τη θέση του δημάρχου είπε  τα εξής απίστευτα.

«Πενήντα μηχανικούς

έχει η Θέρμη, εάν

θέλετε να ξέρετε και

εμείς έχουμε εννιά.

Και οι μισοί ξέρετε

ποιοι είναι. Σχεδόν

«ΑΜΕΑ». Στην πράξη

και στη γνώση. Και

στην ψυχολογία» 

Στο σημείο αυτό εξεμάνει ο Α. Πολυχρονίδης και ζήτησε από το δήμαρχο να το πάρει πίσω.

«Πάρτο πίσω, σε

παρακαλώ

προσβάλλεις τους

συναδέλφους…. Να

λέτε για κάποιον

συνάδελφο  ότι είναι

ΑΜΕΑ δεν σας τιμάει.

Πάρτε το πίσω.

Τώρα».

Εις μάτην όμως γιατί εκείνος συνέχισε ακάθεκτος να κάνει αυτό που ξέρει…….

 

 

 

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα άρχισαν οι  πρώτες επεξηγήσεις.  Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Το  δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρει:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                            

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

dimarxos@oraiokastro.gr

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης προέβη στην παρακάτω δήλωση αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συζήτηση για τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο Ωραιοκάστρου:

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

 

Δείτε το θέμα, όπως παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων πανελλαδικού μέσου ενημέρωσης εδώ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Νέο ρατσιστικό παραλήρημα. Χρησιμοποίησε τον όρο «ΑΜΕΑ» προσβλητικά για τους υπαλλήλους του Δήμου της τεχνικής υπηρεσίας. Δελτίο τύπου του δήμου.

  1. [...] Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης καταφέρθηκε εναντίον των …. [...]

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  2 − = 1