Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στο Ωραιόκαστρο. Καλώς ήρθατε στο Δήμο του Χάους και του τραγέλαφου!

Ιανουαρίου 11, 2018
Από

Τύφλα να έχει ο Ψινάκης ή ο Γκλέτσος ή ακόμα και ο πάλαι ποτέ δήμαρχος της Ζαχάρως, που μεριμνούσε για τους εργένηδες δημότες με την εισαγωγή Ρωσίδων.  Γιατί όταν δεν διασύρεται ο Δήμος Ωαιοκάστρου στο πανελλήνιο, τότε τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σε αυτόν  δεν έχουν  προηγούμενο και τα ξεπερνάνε όλα.

Κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, είναι τόσο φουσκωμένος που με το ζόρι χωράει να μπει στα γραμματοκιβώτια. Οι λογαριασμοί ρεύματος  έχουν «φουσκώσει» από τις απανωτές επιβαρύνσεις με τα ποσά  χρέωσης  των Δημοτικών Τελών, του Δημοτικού Φόρου και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).

Το εξοργιστικό δεν είναι μόνο η έξω από  κάθε λογικήαύξηση των

δημοτικών τελών κατά

33,5%, που αποφάσισε η

διοίκηση Γαβότση, αλλά

και το ότι η είσπραξη του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)

, γίνεται  χωρίς έγκυρη

απόφαση του δημοτικού

συμβουλίου!!!! και

εισπράττεται παράνομα από το Δήμο!!

Μοναδική περίπτωση

σε όλη την Ελλάδα κι

ίσως σε όλο τον κόσμο, με

μια εξαίρεση ίσως έναν  δήμο στην…

 Ουγκάντα.   

Κάποιοι δημότες που το

αντιλήφθηκαν δεν το

πληρώνουν, οι άλλοι

συνεχίζουν να το καταβάλλουν.

Όχι μόνο στις χρεώσεις

στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και στις

μεταβιβάσεις και γενικότερα στις πράξεις αγοροπωλησίας ακινήτων.

Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολλοί δημότες αντιλαμβάνονται ότι ο Δήμος παραπαίει στο έλεος μια ανίκανης διοίκησης, ακόμη  και για τα πιο στοιχειώδη.

Η εικόνα που δίνει εξάλλου η διοίκηση  του Γαβότση είναι ένα   μπουλούκι  από αερολογούντες , που ο καθένας κάνει ότι του κατέβει και οι οποίοι γρήγορα-πολύ γρήγορα ολοκληρώνουν αυτό το «επικό αριστούργημα», που είναι η  διάλυση του Δήμου και για το οποίο δεν αμφισβητούμε ότι είναι οι μόνοι ικανοί να το καταφέρουν.

«Ως αχρεωστήτως

καταβληθέντων»

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα λοιπόν να ζητήσουν επιστροφές φόρων «ως αχρεωστήτως καταβληθέντων». Να ζητήσουν να τους επιστραφούν όλα αυτά που εισέπραττε παράνομα ο Δήμος εδώ και τρία χρόνια και  για το Τ.Α.Π αλλά και για τα δημοτικά τέλη, λόγω των μη επικυρωμένων αυξημένων τιμών ζώνης.

Και εάν υποχρεωθεί ο Δήμος να επιστρέψει αυτά  τα ποσά στους  πολίτες, τότε σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου  «θα τιναχθεί στον αέρα και  ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2018».  Όπως τόνισε κατά την παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο, όπου έθεσε το θέμα  «με τεράστιες ευθύνες των διοικήσεων Σαραμάντου και Γαβότση ο δήμος εισέπραττε από τους πολίτες Τ.Α.Π με

αποφάσεις οι οποίες

είχαν κατ’ επανάληψη

ακυρωθεί από την

Αποκεντρωμένη

Διοίκηση».

Εκτιμάει δε ότι το

συνολικό ποσό το οποίο

θα υποχρεωθεί ο δήμος

να επιστρέψει στους

πολίτες, ανέρχεται

περίπου στο 1,5

εκατομμύριο ευρώ.

Και δήλωσε μάλιστα  ότι εάν  δεν προχωρήσει  από μόνη της η διοίκηση Γαβότση τη σχετική διαδικασία για την επιστροφή των χρημάτων στους κατοίκους, τότε θα το κάνει  η παράταξή του προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα.

Ο δε αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Κοϊτσίδης παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει «ολοκληρωμένη απόφαση  εγκεκριμένη και δημοσιευμένη όπως προβλέπεται από την Αποκεντρωμένη διοίκηση» για το ΤΑΠ κι  ότι είναι δικαίωμα του Παπακωνσταντίνου να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και εφόσον οριστεί να υπάρξει επιστροφή χρημάτων τότε ο δήμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις που αναμένεται να κορυφωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, γίνεται σε όλους καθαρό ότι η διοίκηση Γαβότση, όχι μόνο  πνέει τα λοίσθια, αλλά  οδηγεί το Δήμο στο απόλυτο Χάος.

Και εάν έτσι εξελιχθούν τα πράματα τότε άνετα ο κος Γαβότσης όχι μόνο θαανακηρυχθεί σε

δήμαρχο του Χάους,

αλλά θα υποστεί και  την πιο οδυνηρή ήττα στη δημαρχιακή του ιστορία, χωρίς να χρειαστεί καν να φτάσει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 9 = 54