Μελισσοχώρι Ωραιοκάστρου, τόπος για να ζεις!!! «To νερό δεν πίνεται, δρόμοι δεν υπάρχουν,ούτε και παιδικοί σταθμοί και συγκοινωνία βάσανο».

Οκτωβρίου 5, 2012
Από

(ανανεωμένο). Όλα τα παράπονα προς στο δήμαρχο ακούστηκαν στη λαϊκή συνέλευση από τους πολίτες που γέμισαν το χώρο του παλιού σχολείου. Παραβρέθηκε ο γιατρός και επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»  Ασ. Γαβότσης, ενώ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η απουσία  της δημοτικής συμβούλου από το Μελισσοχώρι της κας  Δάφνης  Δεληπάλα από το προεδρείο της συνέλευσης,  στο οποίο είχε στρογγυλοκαθίσει  ως και η κα Κέπετζη από τη Γαλήνη.   Η νεαρή σύμβουλος  κάθισε και  παρακολούθησε τις εργασίες της συνέλευσης  μαζί με τον κόσμο.  Χειρότερη δε ακόμα εντύπωση προκάλεσε που δεν υπήρχε μία θέση ούτε για τον  πρόεδρο  του τοπικού συμβουλίου Μελισσοχωρίου Α.Μοσχόπουλο.  Ο δήμαρχος παρουσίασε μία εισήγηση με ανούσια πράθεση χρηματικών ποσών  λες και απευθύνονταν στο ΣΔΟΕ για λογιστικό απολογισμό και όχι σε πολίτες που ήρθαν να ακούσουν τον απολογισμό σε έργα και τους στόχους της δημοτικής αρχής. Την γενική βαρεμάρα που επικράτησε απο τα νούμερα που συνέχιζε να παραθέτει   ο Δ.Σαραμάντος  για το τι έχουν να λαμβάνουν οι προμηθευτές του δήμου κ.α , διέκοψε ευτυχώς  μία νεαρή μητέρα όταν  σηκώθηκε και παρέδωσε μία  επιστολή διαμαρτυρίας στο δήμαρχο για το θέμα των κλειστών παιδικών σταθμών. Μαζί της είχε και  τα δύο μικρά  παιδιά που έμειναν χωρίς παιδικό σταθμό και που  εξαιτίας τους    αναγκάστηκε να αποχωρήσει γρήγορα από την εκδήλωση. Που να αντέξουν τα καϋμένα τόσα νούμερα….     Με την επιστολή της η μητέρα κατήγγειλε τη στάση του δήμου που κρατά κλειστούς τους παιδικούς σταθμούς και ζητούσε να μην «παίζει σκάκι στις πλάτες των γονέων και των παιδιών».

Με  την ομιλία του,  ξεκαθάρισε  ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος   ότι η διοίκηση δεσμεύεται για δύο μόνο πράματα, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού  και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κλειστούς παιδικούς σταθμούς επιρρίπτοντας την ευθύνη στην γραφειοκρατία   και ότι ανάμεσα στους πολλούς, που είναι οι γονείς και τους λίγους που είναι οι εργαζόμενοι, επέλεξε να είναι με τους λίγους για να μην χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά αμέσως παρακάτω πρόβλεψε  ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς θα απολυθούν και θα προσληφθούν άλλοι κατά τον Οκτώβριο που αναμένεται να λειτουργήσουν  οι παιδικοί σταθμοί. Τότε προς τί όλη αυτή η αναστάτωση και φασαρία; Επίσης εξήγγειλε τη δημιουργία εσωτερικής γραμμής του ΟΑΣΘ για το δήμο Ωραιοκάστρου,  η οποία μπορεί να τεθεί σε λειτουργία με 10 δρομολόγια έως το τέλος του χρόνου.

Το καλύτερο νερό  το  έχει το Μελισσοχώρι!!!

Μία γεώτρηση που ευθύνονταν για τα αυξημένα νιτρικά στο νερό  έκλεισε, είπε ο δήμαρχος και  τώρα το νερό του Μελισσοχωρίου είναι το καλύτερο. Απέδωσε τα προβλήματα ποιότητας του νερού στο δίκτυο που είναι παλαιό και  με αμίαντο και ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα παραμένει στον Δρυμό και περιμένουν τα τελευταία αποτελέσματα των μετρήσεων , τα οποία  εάν είναι αρνητικά, τότε την επόμενη εβδομάδα με επίσημο τρόπο  θα αναγκαστούν  να απαγορεύσουν τη χρήση του νερού στο Δρυμό, το οποίο θα κάνει μόνο για πλύσιμο αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πολίτες που έθεσαν τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν και κάνουν τη ζωή τους δύσκολη.  Πολλοί έθεσαν το θέμα της ασφαλτόστρωσης οδών, άλλοι επανήλθαν στο θέμα των παιδικών σταθμών ρωτώντας το δήμαρχο τι να κάνουν; Και άλλοι έθεσαν το θέμα της συγκοινωνίας και της καθαριότητας οικισμού και ρεμάτων. Ένας πολίτης μάλιστα έθιξε και  το θέμα τα ουσίας αυτού του τύπου των συνελεύσεων, οι οποίες θα αποκτούσαν νόημα, εάν γίνονταν η  απαιτούμενη προετοιμασία, ώστε και οι δημότες να έχουν έγκαιρα υπόψη τα στοιχεία του δήμου και η διοίκηση να γνωρίζει από πριν τα αιτήματα των πολιτών, ώστε στη συνέλευση να τοποθετηθεί υπεύθυνα και ουσιαστικά απαντώντας σε αυτά.  Μέχρι να γίνει κατανοητή η πολύ σωστή παρατήρησή του χρειάστηκε να περάσει καμιά ώρα και ακόμη δεν ξέρουμε  εάν έγινε αντιληπτή.  Τέλος να αναφέρουμε ότι ενώ τα περισσότερα απο τα θέματα που έθεσαν οι δημότες είναι  γνωστά σε όλους και τα έχει θέσει και το Τοπικό Συμβούλιο στο δήμο απο καιρό, χωρίς να παίρνει φυσικά  απάντηση, ο δήμαρχος εμφανίστηκε σαν να τα άκουγε  τα πιο πολλά για πρώτη φορά.  Για όσους ενδιαφέρονται πάντως ο Δ. Σαραμάντος ανακοίνωσε ότι θα συνεχισθούν οι  λαϊκές  συνελεύσεις  και στους άλλους οικισμούς, με πρώτη τη Λητή και όποιος αντέξει….

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 + 9 =