Η μικρή με την μεγάλη ομορφιά λίμνη Ωραιοκάστρου. Αφιέρωμα Video και φωτογραφίες του Nick Drone.

Ιανουαρίου 17, 2018
Από

Είναι από τις περιπτώσεις που όταν η ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται σε αρμονία και σεβασμό με το περιβάλλον, τότε επιτυγχάνονται θαύματα.

Ένα τέτοιο  θαύμα φυσικής ομορφιάς είναι και η μικρή τεχνητή λίμνη του Ωραιοκάστρου, που δημιουργήθηκε το 1998επί δημαρχίας Ν. Μπάτου.

 Ένας χώρος που διέσχιζε ένα μικρό ρέμα και είχε μετατραπεί σε χωματερή από την ανθρώπινη παρέμβαση, με την ανθρώπινη πάλι παρέμβαση μετατράπηκε σε έναπανέμορφο πάρκο γεμάτο ζωή, με λίμνη, πάπιες και ψάρια, αλλά  και πολύ- πολύ  πράσινο.

Ένας χώρος, μια ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και δίπλα στην κατάληξη του κεντρικού δρόμου του Ωραιοκάστρου της Λ. Δημοκρατίας, όπου φθάνει κανείς με το αυτοκίνητό του.

Ένας χώρος για τους πεζοπόρους, για τους εκδρομείς και για όσους θέλουν να βρεθούν σε λίγα λεπτά σε μία όαση πρασίνου για  νααπολαύσουν την άπλετη ομορφιά και την ηρεμία της φύσης.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις καταπληκτικές φωτογραφίες με  φθινοπωρινά χρώματα, αλλά και στο βίντεο που ετοίμασε με τόσο μεράκι και τόσο καλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ο Nick Drone,  και τον οποίο και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Για αυτό, τα αφιερώματα για την λίμνη Ωραιοκάστρου είναι συνεχή στα διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, τοπικά και όχι μόνο.

Για αυτό, τη φυσική ομορφιά της λίμνης είναι χρέος όλων, των πολιτών και των αρχών να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και ως σημείο αναφοράς για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στη φύση. 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 + 8 =