Ο ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου που γράφει ιστορία, έκοψε την πίτα του. Στόχος για το 2018 η αθλητική ομάδα.

Ιανουαρίου 22, 2018
Από

Ο σύλλογος που γράφει ιστορία, όχι στο Ωραιόκαστρο, αλλά στα ποδηλατικά δρώμενα της Ελλάδας, έκοψε την πίτα του το βράδυ της Κυριακής στο «Ρακόμελο». Στόχος για το 2018, όπως τόνισε ο πρόεδρος του

Ο πρόεδρος Γ. Μουρατίδης και το μέλος του Δ.Σ Ν. Φινίδης

Ποδηλατικού συλλόγου Γιώργος Μουρατίδης η δημιουργία αθλητικής ομάδας ποδηλασίας.

Ο πρόεδρος με αφορμή την κοπή της πίτας αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε και  τη χαρακτήρισε  δύσκολη,  καθώς βέβαια και στις επιτυχημένες διοργανώσεις του συλλόγου μεταξύ των οποίων και ο τελικός του πανελλήνιου κυπέλου  downhill.

Οι ποδηλάτες  του

συλλόγου, όσο καλοί

είναι  στο  πετάλι και

στα άλματα,  εξίσου

καλοί αποδείχθηκαν

 στην τσάπα και στον γκασμά. Ήταν πράγματι μια χρονιά με πολύ

δουλειά, με πολύ ιδρώτα,

όπου τα χέρια έβγαλαν

φουσκάλες από τον

γκασμά και την τσάπα,αλλά και με επιτυχημένες πανελλήνιες διοργανώσεις που συνοδεύτηκαν δίκαια και με την πανελλήνια αναγνώριση, αποσπώντας μόνο ευμενή σχόλια και κριτικές.

Το καμάρι του ποδηλατικού, η πρωταθλήτρια Τσαλού Νίκη με την παλιά φρουρά και ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Κουτουξίδης - Παπαγρηγορίου.

Το Ωραιόκαστρο έγινε πια σημείο αναφοράς για την ποδηλατική Ελλάδα, με ένα άψογο και ίσως το μόνο αδειοδοτημένο από δασαρχείο ποδηλατικό μονοπάτι.  Και το βουνό του Ωραιοκάστρου απόκτησε τους ιπτάμενους «φύλακες αγγέλους» οι οποίοιχειμώνα καλοκαίρι το επιτηρούν, το

φροντίζουν, το

αγαπούν  και το

καθαρίζουν.

Για αυτό σε όλες του σχεδόν τις προσπάθειες ο ποδηλατικός έχει  τη σύσσωμη υποστήριξη διοίκησης και αντιπολίτευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου

Η βασιλόπιτα, εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του γυναικείου τμήματος του συλλόγου, ήταν εξαιρετικά νόστιμη.

 και τους οποίους ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, αφού παραβρίσκονταν στην κοπή, ο δήμαρχος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

Τη  χρονιά που πέρασε ο ποδηλατικός διοργάνωσε από έκθεση ζωγραφικής, ποδηλατοβόλτες και μαθήματα για αρχάριους έως διαγωνισμό αλμάτων και εκδηλώσεις – συζητήσεις για θέματα ορεινής ποδηλασίας – τουρισμού – αγώνων κτλ.

Το 2017 ξεκίνησε από διοργανώσεις τον Απρίλιο με την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορεινής Ποδηλασίας  κι ένα 2ήμερο γεμάτο ποδήλατο, για να κορυφωθεί τον Οκτώβρη με τον διοργάνωση του τελικού αγώνα του πανελλήνιου κυπέλου downhill.

 

Ο πρόεδρος με τον δημοτικό σύμβουλο Α. Πολυχρονίδη και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το Ωραιόκαστρο έχει πια καθιερωθεί σε κέντρο της ορεινής ποδηλασίας και σε πανελλήνιο σημείο αναφοράς για το downhill. Ο δε Ποδηλατικός σύλλογος είναι ένα παράδειγμα για το που μπορεί να φτάσει και τι μπορεί να δημιουργήσει μια παρέα χαρούμενων ανθρώπων, όταν το μοναδικό τους κίνητρο είναι η αγάπη και το μεράκι για αυτό που κάνουν και το κάνουν με εθελοντισμό και ανιδιοτέλεια.

Το παρόν στη κοπή και ο ξενιτεμένος του ποδηλατικού Μούσιος Δημήτρης.

Για το 2018 ο πρόεδρος αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο του συλλόγου που είναι η δημιουργία αθλητικής ομάδας, για να επιτευχθεί μεταξύ άλλων η διάδοση του ποδηλασίας και ως άθλημα από τις  μικρές ηλικίες.

Η βραδιά περιείχε και πολλά δώρα, σέλες, τρόμπες και γάντια ποδηλατικά.  Η Τσαλού Νίκη ήταν η τυχερή που κέρδισε το  τιμονι renthal fat bar .

Ο σούπερ τυχερός όμως της βραδιάς ήταν  ο Θόδωρος Κουτουξίδης, ο οποίος κέρδισε το φλουρί και να σημειωθεί ότι έχει κερδίσει το φλουρί σε όλες τις βασιλόπιτες που παραβρέθηκε για το 2018.

Τα βασικά εργαλεία ενός μέλους του Ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου, πριν περάσει στα άλματα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 × = 27