Για το συλλαλητήριο..και για την μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων.

Ιανουαρίου 25, 2018
Από

 «Αυτό που έγινε με το συλλαλητήριο είναι ουσιαστικά η δημιουργία ενός χώρου. Η έναρξη δημιουργίας ενός χώρου εθνολαϊκιστικής δεξιάς θα το ονόμαζα»,  ανέφερε ο Ν. Μαραντζίδης, καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, σημειώνοντας«Η ΝΔ ξέπλυνε μια ακροδεξιά

πρωτοβουλία

,  νομιμοποίησε μια

συγκέντρωση,

 διαμόρφωσε έναν

καινούργιο άξονα όπου

στις συγκεντρώσεις μπορεί να συνυπάρχουν

Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και

ΝΔ  και πλέον μετατόπισε

τη συζήτηση σε αυτό που

σχηματικά ονομάζω

εθνικοφροσύνη»

, δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84»

«Διαπίστωσα ότι η θέση της ΝΔ σε ό,τι έχει να κάνει με το Μακεδονικό, ξεκίνησε να είναι κάτι σε στυλ διαδικαστική συζήτηση, του να να δούμε τι λένε οι ΑΝΕΛ και μετά θα πω και εγώ. Ενδιάμεσα ακούστηκαν -όχι και πολύ δυνατά- και κάποιες απόψεις για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, για να περάσουμε σταδιακά σε κάποια ταξίδια του Προέδρου της ΝΔ στην Κατερίνη, το Λιτόχωρο και στην Πέλλα, προφανώς για να καταλάβουν όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κάποια αλλαγή.

»Αρχικά υπήρχε θέμα συμμετοχής ή όχι στο συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης. Σε πρώτη φάση, η ΝΔ ήταν αρνητική. Μετά πέρασε σε μία σιωπή και στο τέλος η στάση της ήταν υποστηρικτική, αλλά χωρίς να το φωνάζουμε, κιόλας.

«Με σόκαρε ως πολίτη».

»Η τελευταία, μετά το συλλαλητήριο, δήλωση του Προέδρου της ΝΔ, ήταν δήλωση υποστήριξης σε αυτό που συνέβη και εμένα, ως πολίτη, με σόκαρε. Με σόκαρε το γεγονός ότι μπορούν να γίνονται στις μέρες μας συγκεντρώσει, στις οποίες τον τόνο δίνει η ακροδεξιά… Μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε μικρή χώρα και ξέρουμε τους ανθρώπους και τα χαρακτηριστικά τους, δεν ήρθαμε από τον Άρη.

Τον τόνο όλων των διεργασιών, εδώ και εβδομάδες, τον δίνουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, συγκεκριμένοι φορείς, με συγκεκριμένη ταυτότητα, στους οποίουςενεργό ρόλο έχουν ακροδεξιά έως και εξτρεμιστικά στοιχεία.

Το είδαμε αυτό από τις καταστροφές και από τον προπηλακισμό δημοσιογράφων. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται, το καθιερωμένο πολιτικό σύστημα πάει να βάλει το πρόβλημα κάτω από το χαλί», ανέφερε ο καθηγητής.

Η ηγεσία της ΝΔ «ξέπλυνε μια ακροδεξιά πρωτοβουλία. Αυτό έκανε η ΝΔ μη μιλώντας,ενώ ο Αρχιεπίσκοπος και η

Εκκλησία της

Ελλάδος πήραν

αποστάσεις από αυτό το

γεγονός. Αυτή την

πρωτοβουλία τη

νομιμοποίησε η ΝΔ με

ένα τρόπο σοκαριστικό,

για εμένα ως πολίτη», πρόσθεσε, ενώ

διερωτήθηκε αν

«μπορούμε να

συνυπάρχουμε με την

άκρα δεξιά, τη ΧΡΥΣΗ

ΑΥΓΗ , σε κοινές

συγκεντρώσεις γύρω από

τόσο πολύπλοκα θέματα, όπως αυτά της

εξωτερικής πολιτικής».

«Είναι φανερό ότι αυτή η εκτίμηση ότι “ο Μητσοτάκης δεν τραβάει”, σε συνδυασμό με τη φημολογία για έλευση ενός άλλου κόμματος από τα δεξιά της ΝΔ, όπως μαθαίνω, εδώ και καιρό, μάλιστα είδαμε στοσυλλαλητήριο και τον

κ Φράγκο Φραγκούλη

, οδήγησε την ηγεσία

της ΝΔ σε μια επιλογή

που πολύ φοβάμαι ότι

θα την μετανοιώσει

, αν δεν το έχει ήδη

μετανοιώσει».

 «Στην πολιτική δεν υπάρχουν κενά, η πολιτική τα απεχθάνεται. Οι χώροι δημιουργούνται από την ικανότητα, τα αιτήματα των ηγεσιών και την ικανότητά τους να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία.Αυτό που έγινε με

το συλλαλητήριο είναι

ουσιαστικά η

δημιουργία ενός χώρου.

Η έναρξη δημιουργίας ενός χώρου εθνολαϊκιστικής δεξιάς θα το ονόμαζα, που μοιάζει πολύ με άλλες δεξιές στην Ευρώπη, υπερσυντηρητική, αλλά όχι εξτρεμιστική. Αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει μπλέξει στα δεξιά της. Δεν ξέρω τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Όμως προφανώς οι διεργασίες αφορούν το δεξιό κόμμα», κατάληξε. 

πηγή:

«Αθήνα 9.84»

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 × = 24