Μετά την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, κατέφθασε χορηγός για τα είδη υγιεινής στο 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Ιανουαρίου 30, 2018
Από

Λόγω της εγκατάλειψης της συντήρησης των σχολείων από το Δήμο, πολλοί σύλλογοι γονέων καταφεύγουν στον γνωστό εύκολο τρόπο που είναι το  «χαράτσωμα» των  γονέων προκειμένου να καλύψουν όπως, όπως τις διάφορες ανάγκες των σχολείων.

Δηλαδή δεν φθάνει που οι γονείς υπερφορολογούνται έτσι κι αλλιώς από το κράτος, έχουν και επιπλέον σε αυτήν την δύσκολη για όλους περίοδο της κρίσης και την «φορολόγηση» από κάποιους συλλόγους γονέων που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, ως ρόλο «φοροεισπράκτορα» και όχι ως φορέα κοινωνικού ελέγχου, που για αυτόν τον λόγο άλλωστε θεσπίστηκαν από τον νομοθέτη.

Στην περίπτωση του 1ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου μπροστά στο οξυμένο προφανώς πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στους χώρους υγιεινής, βρέθηκε η λύση της χορηγίας. Οι χορηγίες βέβαια ως λύση  στο χώρο της εκπαίδευσης είναι ένα μεγάλο θέμα και αποφεύγονται, προκειμένου να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη διαφημιστική  επιρροή  στην ευαίσθητη μαθητική ηλικία, μέσω των σχολείων.

Στο 1ο Γυμνάσιο όμως έλυσαν ένασυγκεκριμένο πρόβλημα, που αφορά την υγιεινή των μαθητών.

Και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου γονέων:

  « Ένα έργο υψηλού χρηματοοικονομικού προϋπολογισμού ξεκινά από μια επένδυση ιδιωτική ανεκτίμητης αξίας. Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός των παιδιών στο δώρο που έφτασε σήμερα στο σχολείο μας είναι η ψυχολογική και η ηθική ανάταση που οδηγεί τη δημιουργικότητα και την προσπάθεια όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.

Τα παιδιά μας εκπαιδεύονται να σέβονται δημόσιους χώρους και δημόσια κοινόχρηστη περιουσία όταν τα ίδια νιώθουν ότι εισπράττουν σεβασμό από το περιβάλλον τους.

Νοιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια των υπαλλήλων της ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε. στο αίτημα που υπέβαλλε ο Σύλλογός μας. Οι χρόνοι ανταπόκρισης ήταν άμεσοι και το τελικό προϊόν άριστο. Προς τούτο τους ευχαριστούμε θερμά».

Εμείς ας ευχηθούμε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των σχολείων σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία και να μην χρειάζεται οι σύλλογοι γονέων  να καταφεύγουν σε χορηγίες ή στις τσέπες των γονέων. Που δεν ξέρεις πιο από τα δύο είναι χειρότερο.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 × = 16