• .
  • .
  • .

Σε επιφυλακή ο Φιλοζωικός για το θέμα των αδέσποτων στην Βαλαωρίτου, επίσκεψη στο Αστυνομικό τμήμα για την προστασία τους και Έκτακτη γενική συνέλευση.

Φεβρουαρίου 7, 2018
Από

Η αδράνεια και αδιαφορία της δημοτικής αρχής συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στο θέμα των αδέσποτων και των σχέσεων τους με κατοίκους.  Έτσι λόγω της  έλλειψης  ενός προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων θα προστεθεί άλλη μια περίοδος αναπαραγωγής και θα γεμίσει ο δήμος  Ωραιοκάστρο πάλι με απροστάτευτα κουταβάκια και θηλυκά που στο πλαίσιο του προστατευτικού, μητρικού  τους ρόλου, πιθανόν  να δημιουργήσουν προβλήματα και με κάποιους περίοικους.

 Ένα τέτοιο θέμα προκλήθηκε στην περιοχή της οδού Βαλαωρίτου και η Φιλοζωική για να διασφαλίσει την προστασία των αδέσποτων και των κουταβιών τους βρίσκεται σε επιφυλακή και για αυτό το λόγο μεταξύ άλλων η πρόεδρος επισκέφθηκε και το Αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου, αφού ο ρόλος του, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο είναι σημαντικός στην προστασία των αδέσποτων.

Επίσης ο Φιλοζωικός συγκαλεί έκτακτη συνέλευση  για την ενημέρωση των μελών του, αλλά και των Φιλόζωων,  σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν  αυτό το διάστημα με τα αδέσποτα, για τις ενέργειες και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την άμεση αντιμετώπισή τους, όπως στην περίπτωση της Βαλαωρίτου.  Η έκτακτη συνέλευση θα γίνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου.

Όσο ο Δήμος δεν προχωράει σε συγκεκριμένα μέτρα το πρόβλημα θα διογκώνεται. Και η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη στο τι πρέπει και τι οφείλουν να κάνουν οι Δήμοι.  Συγκεκριμένα ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει στη σύναψη τριών συμβάσεων.

1. Σύμβαση με κτηνίατρους για στειρώσεις και περίθαλψη.

2. Σύμβαση για χώρο φιλοξενίας για τα επικίνδυνα και άρρωστα αδέσποτα. και

3. Σύμβαση για την εξασφάλιση μεταφορικού μέσου για την μετακίνηση  των αδέσποτων, όταν χρειάζεται.

Εάν γίνουν αυτά, τότε αμέσως θα λυθούν όλα τα προβλήματα και δεν θα διαταράσσεται η αρμονική συνύπαρξη των  κατοίκων με τα αδέσποτα, που είναι και όπου δεν είναι θαγίνουν οι «άγγελοι»  στις γειτονιές. 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 × 5 =