«Ένα εργοτάξιο…..άκρως επικίνδυνο για τους μαθητές». Κίνδυνος για τους μαθητές η περίφραξη του Δήμου στην αυλή του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 15, 2018
Από

Αυτή είναι η περίφραξη με τα εκτεθειμένα σκουριασμένα σίδερα και είναι ζήτημα χρόνου η πρόκληση ατυχήματος με μαθητές, οι οποίοι θα αρχίσουν να σκαρφαλώνουν πάνω της.

Σε κινδύνους εκθέτει τους μαθητές, η ακατάλληλη  περίφραξη που εγκατέστησε ο Δήμος  για τις εργασίες αναπαλαίωσης του παλιού κτιρίου στο χώρο της αυλής και  οι οποίες έχουν σταματήσει. Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε  επιστολή της η διευθύντρια του  1ουδημοτικού σχολείου, κα Φ.

Σκουριασμένα σίδερα της περίφραξης που εξέχουν και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τραυματίσουν έναν μαθητή.

Κεφαλίδου, η οποία τονίζει ότι «οι εργασίες αναπαλαίωσης του παλιού διδακτηρίου  έχουν σταματήσει, αναβάλλοντας την προοπτική χρήσης του και αφήνοντας ένα εργοτάξιο στο προαύλιο του σχολείου που είναι άκρως επικίνδυνο για τους μαθητές».

Ζητώντας επίσης την αντικατάσταση αυτής της επικίνδυνης περίφραξης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Θέμα: Ασφάλεια μαθητών 1ου Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου.

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να θίξω το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης εξασφάλισης κατάλληλης στέγης για τους μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου, κάποιοι από τους οποίους φιλοξενούνται από την περασμένη χρονιά σε λυόμενες κατασκευές που όμως αποτελούν πρόσκαιρη λύση μέχρι την παράδοση του παλιού διδακτηρίου και δεν είναι κατάλληλες για σχολικές αίθουσες.

Όπως σίγουρα γνωρίζετε οι εργασίες αναπαλαίωσης του παλιού διδακτηρίου έχουν σταματήσει, αναβάλλοντας την προοπτική χρήσης του και αφήνοντας ένα εργοτάξιο στο προαύλιο του σχολείου που είναι άκρως επικίνδυνο για τους μαθητές.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία τόσο του δήμου αλλά και τη δική σας προσωπικά περιμένουμε όπως φροντίσετε άμεσα για την αντικατάσταση της υπάρχουσας περίφραξης διότι εγκυμονεί κινδύνους και τοποθέτηση άλλης που πληροί τις προδιαγραφές και εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών».   ……

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 + 5 =