Σημείο Υποδοχής Οπλιτών ο Δρυμός, Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 20, 2018
Από

Αλλάζει άρδην το σκηνικό της διάταξης του στρατού και συγκεκριμένα των κέντρων εκπαίδευσης του, αφού φτιάχτηκαν από τη Δεξιά με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία για να επωφεληθούν οικονομικά από την παρουσία των χιλιάδων νεοσύλλεκτων τα αστικά κέντρα της νότιας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Πελοποννήσου.

Καταργούνται λοιπόν τα περίφημα  Κέντρα Εκπαίδευσης στον  Στρατό και αντικαθίστανται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, τα οποία θα είναι 23 και θα βρίσκονται στις περιοχές που θα υπηρετήσουν οι οπλίτες.

 Τα περισσότερα φυσικά  βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Γρεβενά, Πιερία, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη και τρία στον  Έβρο και στα νησιά Λήμνος, Λέσβος,  Ρόδος, Κρήτη, Κως, Χίος, Σάμος  και κανένα στην Πελοπόννησο.  Το νοτιότερο σημείο υποδοχής θα βρίσκεται στη Θήβα, στη συνέχεια  προς  τα βόρεια στη Λαμία και στη Λάρισα.  Θα υπάρχει κι ένα Σημείο και στα Γιάννενα.

Το Σημείο Υποδοχής Οπλιτών Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο Δρυμό και είναι το Στρατόπεδο ΕΠΧΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ . Εκεί οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους.

Oι οπλίτες για να δουν σε ποιο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) θα παρουσιαστούν, θα πρέπει να μπουν  στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ και χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους ΑΣΜ (Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου) θα το μάθουν.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 4 = 4