Σε δίκη 56 δημοτικοί σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος για τις προσλήψεις δίμηνων συμβασιούχων.

Φεβρουαρίου 21, 2018
Από

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο  η δίκη 56 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Παγγαίου, που παραπέμφθηκαν με τη σοβαρή κατηγορία «παράβαση καθήκοντος, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος».

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος Παγγαίου και ένας δημοτικός υπάλληλος, οι οποίοι παραπέμπονται για τις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας από το 2011 έως και σήμερα,  ως μη νόμιμες.

Σε περίπτωση καταδίκης, τότε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπίπτουν από τα καθήκοντα τους,  ενώ πέραν των όποιων ποινικών ευθυνών θα υποστούν και μια σειρά άλλων κυρώσεων! Στους 56 συμβούλους έχουν καταλογιστεί τα μισθολόγια των προσλήψεων και σε περίπτωση που ένας ή όλοι οι σύμβουλοι κριθούν ένοχοι, τότε θα κληθούν να καταβάλουν ένα ποσό, που αγγίζει το 1.800.000 ευρώ!

 Το 1,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις 607 προσλήψεις διμήνων επί θητείας Ξουλόγη (2011-2014) και οι άλλες 600.000 ευρώ (περίπου) για τις 165 προσλήψεις επί θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη (2015-16).

 Το παραπάνω ποσό (1,8 εκατ. ευρώ) έχει καταλογιστεί και καταμερίζεται βάσει των ψηφοφοριών, που συμμετείχε κάθε ένας από τους 56 συμβούλους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που ενέκριναν αποφάσεις για προσλήψεις διμήνων.

Επίσης ο έλεγχος των   προσλήψεων  υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας επεκτείνεται σε όλα τα Νομικά πρόσωπα, όπως η ΔΕΥΑ Παγγαίου, η Μονομετοχική Α.Ε., το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» και  ζητούνται πληροφορίες για τον αριθμό των προσλήψεων, που έγιναν στα παραπάνω Νομικά Πρόσωπα την περίοδο 2011-2016, καθώς και οι αποφάσεις, με τις οποίες εγκρίθηκαν αυτές, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τις ενέκριναν.

 Η διαδικασία αυτή έχει επίσης χαρακτήρα κατεπείγοντος και μόλις ολοκληρωθεί, ενδέχεται να ζητηθούν απολογίες ακόμη και από απλούς πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν ή συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των συγκεκριμένων Νομικών Προσώπων!

Μέχρι να φτάσει η υπόθεση  στις δικαστικές αίθουσες οι 56 δημοτικοί σύμβουλοι απολογήθηκαν  αρχικά ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και της Πταισματοδίκη Καβάλας.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 × = 7