«Η νέα γενιά έχει ιδανικά. Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», μαθητές του λυκείου Ωραιοκάστρου!

Φεβρουαρίου 23, 2018
Από

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους  και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, η μαθητική νεολαία έδωσε ένα  βροντερό και δυναμικό «παρών»  στο Ωραιόκαστρο και για όσα την αφορούν.

Η γενιά της ψηφιακής τεχνολογίας σήκωσε το κεφάλι της από το tablet και από τις οθόνες των κινητών για να δηλώσει ότι ««Η νέα γενιά έχει ιδανικά. Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» και να ρωτήσει το δήμαρχο γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα αιτήματα της κατάληψης των λυκείων.

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια και ποτέ κανένας-λένε-  δεν νοιάστηκε για να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.

Όπως είναι η έλλειψη επαρκούς τοπικής συγκοινωνίας το πρωί για την προσέλευση των μαθητών, με αποτέλεσμα πολλοί να καθυστερούν και να παίρνουν απουσίες. Όπως είναι το μεγάλο πρόβλημα, της μετατροπής του προαύλιου χώρου  των λυκείων,  σε κέντρο παραβατικότητας ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες, λόγω ανύπαρκτης φύλαξης.

Ακόμη και η έλλειψη συντήρησης και η μη έγκαιρη αποκατάσταση των διάφορων ζημιών, αλλά και τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν στην επικοινωνία τους με τους καθηγητές.

Με την πορεία ολοκληρώθηκε και τερματίστηκε και η κατάληψη, οπότε αναμένεται από τη Δευτέρα να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα και στα δύο λύκεια του Ωραιοκάστρου.

Πάντως η  προηγούμενη μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών στο Ωραιόκαστρο για τα σχολικά προβλήματα, με πορεία στο δημαρχείο, είχε πραγματοποιηθεί επί θητείας  του πρώην δημάρχου Ν. Μπάτου, που ήταν και η τελευταία του.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 × 9 =