• .
  • .
  • .

«Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με κίνητρα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία». Εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

Φεβρουαρίου 25, 2018
Από

O πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με τον Γιώργο Νικόπουλο.

Σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης στο Porto Palace κεντρικός ομιλητής ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στην ομιλία του τόνισε ότι για  να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς και το μείγμα πολιτικής πρέπει η χώρα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ώστε να αποκτήσει αυτονομία  το καλοκαίρι του 2018. Αυτό, είπε, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το θέμα με τα stress tests των τραπεζών και να πάρει μερικές δύσκολες αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς.

«Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό σημείο και απαιτείται απόλυτη ειλικρίνεια και σοβαρή στοχοθεσία και μετρημένα βήματα. Μετά από οκτώ χρόνια έχουμε τα πρώτα σημάδια αλλαγής του οικονομικού κλίματος και ότι μπορούμε να περάσουμε σε φάση σταθερής ανάπτυξης. Φαίνεται ότι μπορούμε να το πετύχουμε αλλά ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τις εκκρεμότητες. Τον Αύγουστο του 2018 πιστεύουμε ότι θα τελειώσουμε με το μνημόνιο και  είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Ο Γιώργος Νικόπουλος με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη, τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης Κλεόβουλο Θεοτόκη και την κα Μπλιούμη Φανή

Επίσης ο Σ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι «αυτό που για μας είναι στόχος, για τους δανειστές μας είναι φόβος. Οι δανειστές φοβούνται ότι αν η Ελλάδα τελειώσει με το πρόγραμμα και βγει μόνη στις αγορές θα επανέλθει στις ίδιες πρακτικές που την οδήγησαν στην κρίση και θα αποτελέσει έναν παράγοντα αστάθειας στην ευρωζώνη. Για αυτό και ασκούνται πιέσεις για να μείνουμε σε ένα είδος εποπτείας. Είναι μια διαπραγμάτευση που γίνεται αυτήν την ώρα για το αν θα είναι καθαρή η έξοδος ή όχι».

Για τα δε φαινόμενα διαφθοράς, σημείωσε ότι η ρίζα του προβλήματος είναι το θεσμικό πλαίσιο και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Ο Γιώργος Νικόπουλος με τον επικεφαλής της Επιμελητηριακής Ομάδας στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης «Ένωση Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννη Φωτιάδη

Τέλος αναφέρθηκε στην  ανάγκη εκτός από την σταθερή  προσήλωση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, ώστε να βγει από τα Μνημόνια και την κρίση, να διαχειριστεί  ταυτόχρονα με νηφαλιότητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τόσο τα προβλήματα στο Αιγαίο όσο και το ζήτημα των Σκοπίων, με γνώμονα τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος,  τόνισε.

Ο Γ. Νικόπουλος με τον πρόεδρο Π. Παπαδόπουλος και την παρέα της κας Κυριακής Λιοδάκη

«Αν δεν βελτιωθεί πραγματικά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Καλές είναι οι προθέσεις, οι εξαγγελίες και οι διαβεβαιώσεις που ακούμε από την πολιτική ηγεσία.  Προϋποθέτουν ουσιαστικές αποφάσεις, τολμηρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που θα υλοποιηθούν με συνέπεια, πέρα από μικροπολιτικές στρατηγικές. Πέρα από τα λόγια όμως, χρειάζονται και πράξεις».

Συγκεκριμένα:

-Βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος.

-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από το 20% στο 10%.

-Ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

-Ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, με εισαγωγή συστήματος αξιολόγησης παντού.

-Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με κίνητρα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία. Νέα εθνική πολιτική για τη μεταποίηση.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 5 = 15