Στην εισαγγελία πρωτοδικών το θέμα της λειτουργίας των Κοιμητηρίων Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 27, 2018
Από

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των Κοιμητηρίων, που αφορούσε παραχωρήσεις τάφων χωρίς παραστατικά και χωρίς καταβολή των ανάλογων χρεώσεων στα ταμεία του Δήμου, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αποκάλυψε και έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δ. Καρασαββίδης, μετά από το θόρυβο που ξέσπασε στους δημότες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας που παρατηρούνταν στα Κοιμητήρια.

  Ο τότε αντιδήμαρχος Κ. Ιωσηφίδης εξήγησε  ότι οι παραχωρήσεις τάφων χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα έγιναν  μόνο για κάποιες  οικογένειες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Βέβαια η αιτιολόγηση δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά από όσα απάντησε αφού η αντιπολίτευση εύλογα έθεσε το ερώτημα γιατί όλα αυτά δεν έγιναν με διαφάνεια, τον  νόμιμο  τρόπο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε σε καταγγελία για τη διερεύνηση τυχών πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων της δημοτικής αρχής.

Η καταγγελία έγινε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και η οποία αφού διερεύνησε το θέμα καλώντας σε απολογία τους αρμόδιους αιρετούς στη συνέχεια διαβίβασε το σχετικό φάκελο στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στο Γενικό λογιστήριο για την παραπέρα διερεύνηση των καταγγελλόμενων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους

Και μιας και μιλάμε για πεθαμένους θυμηθήκαμε κι ένα σχετικό ανέκδοτο που  ακούσαμε πρόσφατα από τον αντιεισαγγελέα κο Φλωρίδη σε μια  εκδήλωση στο Αμερικάνικο κολέγιο  με θέμα τη διαφθορά.  Πήγε λέει ο πεθαμένος στον παράδεισο και εκεί είδε να υπάρχουν πολλά ρολόγια, μεγάλα,  για κάθε χώρα.  Όμως σε άλλο ρολόι οι δείκτες πήγαινα πιο γρήγορα , σε άλλο πιο αργά. Οπότε  ρώτησε τι είναι αυτά τα ρολόγια. Του απάντησαν ότι είναι ειδικά ρολόγια που δείχνουν πόσο γρήγορά πάει η διαφθορά σε κάθε χώρα. Να π.χ, του είπαν, αυτό που είναι της Φιλανδίας πάει αργά, το ίδιο και της Δανίας.

Αυτό που δείχνει τη διαφθορά στη Τουρκία πάει πολύ γρήγορα, όπως κι αυτό στα Σκόπια που γυρίζει ακόμα πιο γρήγορα. Κοιτάει ο πεθαμένος καλά, καλά παντού αλλά δεν βλέπει πουθενά το ρολόι για την Ελλάδα, οπότε δεν άντεξε και ρώτησε που είναι το ρολόι της Ελλάδας; Α , του λένε, το ρολόι της Ελλάδας το πήραμε μέσα στο γραφείο,  γιατί κάνει λίγο ζέστα και θέλαμε έναν  ανεμιστήρα.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 + 7 =