Με την υπογραφή του Δημήτρη Μάρδα, τότε υπουργού Οικονομικών το επίδομα ενοικίου για τους υπουργούς.

Μαρτίου 1, 2018
Από

Ο Δ. Μάρδας βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μάρδας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης  υπογράφει το πολυνομοσχέδιο που προστέθηκε η επίμαχη τροπολογία για το επίδομα ενοικίου σε υπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς  και μάλιστα  με αναδρομική ισχύ.

Ήταν 14 Αυγούστου 2015 όταν  ψηφίζονταν ακόμη ένα  Πολυνομοσχέδιο 4336/2015 και στο οποίο προστέθηκε μια μικρή παράγραφο εννιά σειρών με την οποία θα χορηγούνταν «δαπάνες διαμονής» για υπουργούς που δεν είναι από την Αθήνα και δεν είναι βουλευτές.

Ουσιαστικά εκείνη την περίοδο δύο ήταν τα μέλη της κυβέρνησης που δεν ήταν βουλευτές και δεν δήλωναν ως μόνιμο τόπο διαμονής την Αθήνα, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης  Π. Παρασκευόπουλος από Α΄Θεσσαλονίκη και ο «δικός μας» ο Δ. Μάρδας  της Β΄ Θεσσαλονίκης που εκείνη την περίοδο ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για τα θέματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υπόγραφε το Πολυνομοσχέδιο.

Ήταν ένα Πολυνομοσχέδιο σε ένα «καυτό»  καλοκαίρι των capital control, των άδειων κρατικών ταμείων, που  η κυβέρνηση έψαχνε να βρει χρήματα μήνα τον μήνα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Τότε λοιπόν οι υπουργοί σκέφτηκαν να φροντίσουν  για το ενοίκιο τους, θυμίζοντας  το  «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Μετά από αυτά, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας  δήλωσε:  «ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από τον νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».

Ο δε  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να καταργηθεί η σχετική διάταξη, που αφορά στην παροχή επιδόματος ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.  

Να πούμε βεβαίως ότι το επίμαχο άρθρο το ψήφισαν ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και για αυτό ψηφίστηκε με 221 ψήφους υπέρ. Δεν το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τους οποίους 12 δήλωσαν «παρών»  και 31 κατά , όπως και το ΚΚΕ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 6 = 0