ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ--ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
 • .
 • .
 • .

Με μεγάλη επιτυχία το ανοιξιάτικο bazaar της φιλοζωικής. Προς ακύρωση η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής για την απομάκρυνση αδέσποτων από το Ωραιόκαστρο.

Μαρτίου 12, 2018
Από

Καλωσήρθατε στον μαγευτικό κόσμο των ζώων. Η Φιλοζωία έχει  ιδιαίτερη απήχηση  στο Ωραιόκαστρο και το Φιλοζωικό κίνημα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, συνεχώς γιγαντώνεται. Αυτό φάνηκε και στο ανοιξιάτικο  bazaar της Φιλοζωικής που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  το πρωινό της Κυριακής στη Mona Lisa Art Pub.

Πολλοί  Φιλόζωοι πέρασαν για να δουν και να προμηθευτούν τα καταπληκτικά χειροποίητα κοσμήματα, καθώς και άλλα είδη για να ενισχύσουν και με αυτό τον τρόπο την μεγάλη προσπάθεια εθελοντισμού  της Φιλοζωικής για τη φροντίδα  των αδέσποτων. 

Το bazaar επισκέφθηκαν επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Δύναμης δημιουργίας – Νέα πρόταση» Γ. Παπακωνσταντίνου και ο δημοτικός σύμβουλος Α. Πολυχρονίδης.

Προς ακύρωση η

απόφαση για την

απομάκρυνση

αδέσποτων.

Φυσικά στο επίκεντρο των πολλών συζητήσεων η  απαράδεκτη κατάσταση στο Δήμο με τα αδέσποτα. Τα προβλήματα που προκαλούνται από την αδιαφορία και ανικανότητα της δημοτικής αρχής με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.

Επίσης όπως δηλώθηκε από τα μέλη του Δ.Σ,  η Φιλοζωική θα προσβάλει την σχετική  απόφαση για την απομάκρυνση αδέσποτων για δύο λόγους. Ένας είναι η μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας για τη συγκρότηση της Επιτροπής που ο Ν.4235/11-02-2014  ορίζει τη παρουσία εκπαιδευτή και ο δεύτερος γιατί δεν παρουσιάστηκαν τα ανάλογα  παραστατικά, που απαιτούνται για μια τέτοια απόφαση.

Ο φιλοζωικός σύλλογος δεν παύει να υποστηρίζει, ότι η φροντίδα των ζώων πρέπει να είναι υπόθεση όλων.  Γιατί  τα ζώα είναι κομμάτι της ζωής των ανθρώπων.  Γιατί αισθάνονται, πονούν, αγαπούν, αντιλαμβάνονται, κρίνουν, θυμούνται, διαθέτουν συνείδηση,  έχουν δικαιώματα.

Γιατί είναι παντού στον μύθο και το παραμύθι, στην τέχνη και την τεχνολογία, στη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

Γιατί τα ζώα είναι ο δρόμος της αγάπης που μας δείχνει η φύση. Για αυτό και ο  Θεός δεν έδιωξε από τον παράδεισο τα ζώα, αλλά τον άνθρωπο.

 Και όπως γράφει ο Νίκος Δήμου, το κοντινό μας ζώο είναι ό,τι μας απόμεινε από τον παράδεισο. Από την κατάσταση της σιγουριάς, της αθωότητας και της απλότητας που κάποτε εγκαταλείψαμε.

«Να γιατί το ζώο είναι αναντικατάστατο.

 Αποτελεί τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την αθώα και άδολη ύπαρξη, με τον αρχέγονο εαυτό μας, τις ρίζες μας.

 Κι όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από τη φύση, τόσο πιο πολύ θα μας χρειάζονται τα ζώα. Για να εξισορροπούν την αμφιβολία. Να μας βοηθάνε να ξεχνούμε την αλλοτρίωση. Να αποκαθιστούν μέσα μας την αρμονία και την ενότητα».

 Νίκος Δήμου

 «Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη.


Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία της , αποτελείται από τη στάση της απέναντι σε εκείνους που είναι στο έλεός της:
τα ζώα.

Και από αυτή την άποψη η ανθρωπότητα έχει υποστεί μια θεμελιώδη πανωλεθρία, μια πανωλεθρία τόσο θεμελιώδη που όλες οι άλλες πηγάζουν από αυτήν.»

Milan Kundera,
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι»

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  8 − 7 =