Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του νυν και πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου Α. Γαβότση και Δ. Σαραμάντου.

Μαρτίου 14, 2018
Από

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η «Αυγή» – Η ποινική δίωξη συνδέεται με αποζημίωση ύψους 228.000 ευρώ που πληρώθηκε από τα ταμεία του δήμου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, για δικαστική απόφαση που αφορούσε τον ίδιο τον Α.Γαβότση

Σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά την εις βάρος του δίωξη για κακουργηματική απιστία που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση.

Η ποινική δίωξη συνδέεται με αποζημίωση -ύψους 228.000 ευρώ- που φέρεται να πληρώθηκε από τα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου, με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για δικαστική απόφαση που αφορούσε τον ίδιο τον κ. Γαβότση. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η «Αυγή».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2008 ο κ. Γαβότσης, με την ιδιότητα του δημάρχου Μυγδονίας, είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων, που είχαν σημειωθεί μία 5ετία νωρίτερα και αφορούσαν τη ματαίωση του προγράμματος αυτόνομης διαβίωσης αποθεραπευθέντων  σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτών, οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά σε τράπεζα, διεκδικώντας αποζημίωση που -μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις- έφτανε τις 228.000 ευρώ.

Ακολούθησε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε στις 22 Ιουλίου του 2010, τα εξής: «Απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το πόσο των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό» όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο επισυνάφθηκε στην παραγγελία της προκαταρκτικής.

Με βάση το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου. Η ίδια δίωξη στρέφεται, επίσης, εναντίον του προκατόχου του Δ. Σαραμάντου και όσων ήταν υπεύθυνοι εκείνη την περίοδο για τον καταλογισμό των παραπάνω χρημάτων.

http://www.avgi.gr/article/10813/8770889/poinike-dioxe-gia-kakourgematike-apistia-se-baros-tou-demarchou-oraiokastrou

 Η  προκαταρκτική εξέταση είχε παραγγελθεί  τον Οκτώβριο του 2016 από τον  εισαγγελέα, μετά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και στην  «ΑΥΓΗ» για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απιστίας», σε βάρος του νυν δημάρχου Α. Γαβότση και του προκατόχου του Δημήτρη Σαραμάντου. Είχαν εξετασθεί και  κατέθεσαν  ανωμοτί και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που υπερψήφισαν την απόφαση, τον Ιούλιο του 2010, για την πληρωμή από τον δήμο Ωραιοκάστρου αποζημίωσης 228.000 ευρώ που είχε επιδικαστεί κατά του δημάρχου.

Επίσης ως  μάρτυρες κατηγορίας κλήθηκαν  να καταθέσουν αυτοί  που μειοψήφησαν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά  και πολίτες και δημοσιογράφοι που έγραψαν σχετικά δημοσιεύματα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 2