Επικίνδυνη αδιαφορία του Δήμου για την ασφάλεια των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Μαρτίου 19, 2018
Από

Με μια δεύτερη επιστολή σε διάστημα ενός μηνός προς το δήμαρχο, η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου επανέρχεται στο θέμα της ασφάλειας των μαθητών από την επικίνδυνη περίφραξη στον αύλειο χώρο.

Η ακατάλληλη περίφραξη με ακάλυπτα σκουριασμένα σίδερα  αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εστία ατυχημάτων με ανυπολόγιστες συνέπειες, ακόμα και  για την ίδια τη ζωή των μικρών μαθητών. Αφορμή για τη δεύτερη επιστολή στάθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο μαθητής σκαρφάλωσε πάνω στα σκουριασμένα σίδερα προκειμένου να υπερβεί την περίφραξη για να πάρει μια μπάλα.

Η ακατάλληλη περίφραξη με ευθύνη του Δήμου εγκαταστάθηκε μέσα στην αυλή του σχολείου  για τις εργασίες αναπαλαίωσης του παλιού κτιρίου και οι οποίες έχουν σταματήσει.

Η  διευθύντρια του  1ου δημοτικού σχολείου, κα Φ. Κεφαλίδου, σημείωνε χαρακτηριστικά από την πρώτη επιστολή «οι εργασίες αναπαλαίωσης του παλιού διδακτηρίου  έχουν σταματήσει, αναβάλλοντας την προοπτική χρήσης του και αφήνοντας ένα εργοτάξιο στο προαύλιο του σχολείου που είναι άκρως επικίνδυνο για τους μαθητές».

Η πρώτη επιστολή με παραλήπτη το δήμαρχο στάλθηκε στα μέσα  Φεβρουαρίου και μετά την ανατριχιαστική αδιαφορία για την ασφάλεια των μαθητών, αναγκάστηκε να επανέλθει η διευθύντρια με δεύτερη επιστολή προς το δήμαρχο στα μέσα Μαρτίου, με βάση τη σχετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Η απαράδεκτη  αδιαφορία για την ασφάλεια των μαθητών παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες -όπως και τα kibo-  και σίγουρα όχι σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Για αυτό και το μόνο μέτρο προστασίας των παιδιών είναι το καθημερινό σταυροκόπημα γονέων και δασκάλων.

Τέλος με αυτή την επικίνδυνη περίφραξη μέσα σε μικρά παιδιά, απλά επιβεβαιώνεται το γνωστό,  ότι η εξουσία μεταξύ άλλων, αυξάνει κατακόρυφα την καταστρεπτική δύναμη της βλακείας.

Απίστευτη κατάσταση, πρωτοφανής αδιαφορία για την ασφάλεια των μικρών παιδιών από τη δημοτική αρχή

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 − = 5