• .
  • .
  • .

Παπαγρηγορίου προς Γαβότση: «Είμαι ένας από τους 25.000 που επιλέξαμε να κατοικούμε στο δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ εσείς είστε ο μόνος δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα, που επιλέξατε να κατοικείτε σε άλλον δήμο».

Απριλίου 2, 2018
Από

Από την ιστοσελίδα του Δήμου που αναρτήθηκε η δήλωση του δημάρχου σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση, όπως υποχρεώνονται οι αιρετοί.

Ο κος Γαβότσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να προκληθεί επιδόθηκε σε έναν  μονόλογο για να αυτοανακηρυχθεί  «ωραιοκαστρίτης»! Ένας «ωραιοκαστρίτης»  που μένει όμως  Καλαμαριά!  Σε αντίθεση προφανώς με εμένα και τους άλλους χιλιάδες που επιλέξαμε ως τόπο κατοικίας το Δήμο και που παρόλα αυτά  για κάποιους θεωρούμαστε «ξένοι». Και τι νόημα έχει ένας ακόμα  διαχωρισμός  σε «ωραιοκαστρίτες και μη, στο δήμο;  ότι μήπως «δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε;».  Δεν το πιστεύω.

Είμαι λοιπόν ένας από τους 25.000 περίπου που επιλέξαμε ως τόπο κατοικίας το Ωραιόκαστρο, το Μελισσοχώρι, το Δρυμό, τη Λητή, τη Νεοχωρούδα, ενώ εσείς κε Γαβότση είστε ο μόνος δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα που επιλέξατε – για τους δικούς σας λόγους που είναι σεβαστοί, αλλά δεν ενδιαφέρουν-  να κατοικείτε σε άλλον δήμο. 

Είστε ο μόνος δήμαρχος που ο δήμος σας, επέβαλε αύξηση 33,5% στα δημοτικά τέλη και τα πληρώνουμε όλοι μαζί οι χιλιάδες παλιοί και νέοι δημότες  που ζούμε στο Δήμο και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε και να σας κρίνουμε, γιατί δεν έχετε να παρουσιάσετε ούτε ένα έργο.

Είμαστε οι χιλιάδες παλιοί και νέοι  δημότες που ζούμε στο δήμο και έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, προς όφελος των πολιτών. Είστε ο μόνος δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα που δεν έχετε ούτε μια ολοκληρωμένη παιδική χαρά πιστοποιημένη, που δεν έχετε ούτε έναν κάδο σε καλή κατάσταση, που αδιαφορείτε για τα αδέσποτα, που μια ολόκληρη περιοχή, η Μυγδονία δεν έχει πόσιμο νερό και ο μόνος δήμαρχος που οι  μαθητές κάνουν ακόμη μάθημα σε kibo ή σε ενοικιαζόμενους χώρους  και έχετε σταματήσει κάθε εργασία συντήρησης  και ανέγερσης σχολείων.

  Είμαστε οι χιλιάδες παλιοί και νέοι δημότες  που όταν  έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ με τις κρατήσεις υπέρ του Δήμου,  χτυπάει κόκκινος συναγερμός στο σπίτι. Σε μια εποχή  που μισθοί και συντάξεις βρίσκονται σε κατήφορο χωρίς σταματημό και ο τζίρος του επαγγελματία δεν  φτάνει για να καλύψει ούτε τα πάγια έξοδά του, οι λογαριασμοί αυτοί αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία.  Και για αυτό όσο θα είστε δήμαρχος εσείς -αλλά και ο επόμενος- οι δημότες  έχουμε κάθε δικαίωμα  να ελέγχουμε. Πράμα που πιστεύω να μην σας ενοχλεί.

Εμείς οι χιλιάδες παλιοί και νέοι δημότες που πολλοί δώσαμε όλες τις οικονομίες μας για αυτή την επιλογή, θέλουμε να είμαστε περήφανοι για το Δήμο μας. Θέλουμε να γίνονται έργα που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και θέλουμε να ακούμε μόνο καλά νέα για το Δήμο που κατοικούμε και ζούμε και για το δήμαρχό του,  όπως πιστεύουμε κι εσείς

Δεν ξέρουμε, δεν καταλάβαμε  τι εννοούσατε και τι θέλατε να πείτε με την αυτααναγόρευσή σας σε «ωραιοκαστρίτη».

Εμείς λέμε και πιστεύω να συμφωνείτε και σεις ότι κάθε  διαχωρισμός των κατοίκων σε «ντόπιους» και «ξένους» , σε γηγενής και «μεζονεταραίους», είναι περιττός για να μην πω  απαράδεκτος.

Ας φωτιστούμε από τις Άγιες μέρες του Πάσχα για  να ξεπεράσουμε τους όποιους διαχωρισμούς και να κυριαρχήσει στον ατομικό, αλλά και στο δημόσιο βίο, η  ευγένεια, η αυτογνωσία  και ο σεβασμός. Και όσο για αυτούς που αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη σαν απειλή και τις μηνύσεις ως εκφοβισμό,  η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι «σιγά μην φοβηθώ, σιγά μην κλάψω», κατά το «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».  Καλό Πάσχα

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 5 = 4