Τώρα έξυπνα υδρόμετρα για το ακριβό, βρώμικο και ακατάλληλο νερό στη Μυγδονία!!!!!

Απριλίου 19, 2018
Από

Τα έξυπνα υδρόμετρα τους μάραναν. Εδώ η Θεσσαλονίκη έμεινε για πέντε μέρες χωρίς νερό και αναστατώθηκε το σύμπαν. Στη Μυγδονία που είναι χωρίς νερό πάνω από δέκα  χρόνια, αυξάνουν τις χρεώσεις και βάζουν …έξυπνα υδρόμετρα.

Η Υδροκλοπή και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί,  το υψηλό κόστος λειτουργίας της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, με τις απαράδεκτες και χωρίς λόγο απολαβές  του προέδρου και της αντιπροέδρου, καθώς βέβαια και το ακατάλληλο νερό, είναι τα πραγματικά προβλήτα της υδροδότησης της Μυγδονίας για τα οποία όμως δεν δίνονται λύσεις.

Μετά το φιάσκο με τη μεταφορά δήθεν νερού από το Ωραιόκαστρο στη Μυγδονία, με την σιωπηλή μάλιστα συγκατάθεση και της αντιπολίτευσης ή μέρους αυτής,  το μόνο που βρήκε η διοίκηση να πει, είναι ότι θα βάλει τα έξυπνα υδρόμετρα και θα αναπροσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική.

Με τα διάφορα τέλη, τις χρεώσεις και τα πάγια που καλείται να πληρώσει ο κάτοικος της Μυγδονίας για το ακατάλληλο νερό, δεν απέχει και πολύ από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη  και στο Ωραιόκαστρο.   

Κι εάν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για δύο ανόμοια πράματα, αφού το νερό της Μυγδονίας δεν κάνει ούτε για το καζανάκι, η σύγκριση είναι καταθλιπτική για τους κατοίκους της Μυγδονίας οι οποίοι συνεχίζουν να στερούνται το αγαθό του νερού, συνεχίζουν να κουβαλάνε ..εξάδες και θα  συνεχίζουν  να λένε το νερό, νεράκι, μέχρι να φύγει αυτή η ανίκανη διοίκηση.

Όταν ανέλαβε ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά κος Καραγιάννης, η πρώτη του ενέργεια για τα ελλείμματα της Δημοτικής Επιχείρησης  Ύδρευσης ήταν να καλέσει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και να παραπέμψει το θέμα στην Εισαγγελία  και όχι να επιβαρύνει παραπέρα τους κατοίκους. Αυτή πιστεύουμε θα πρέπει να είναι και η πρώτη ενέργεια της επόμενης διοίκησης του Δήμου.

Εκτός από την  υδροκλοπή, ένα μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι ανεξόφλητες οφειλές οι οποίες υπερβαίνουν το 1.500.000€. Έτσι τα οικονομικά μεγέθη της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης (κατά ευφημισμό) είναι άκρως απογοητευτικά, αφού  το χρηματοοικονομικό κόστος λειτουργίας   ανήλθε το 2016 σε 1,9346 ευρώ/m3, ενώ το σύνολο εσόδων σε 0,5923 ευρώ/m3!!!!!!

Η μόνη λύση είναι να καταργηθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, της ψηφοθηρίας, των απευθείας αναθέσεων και της κατασπατάλησης χρημάτων και  να συνδεθεί η Μυγδονία με την ΕΥΑΘ. Τότε το κόστος για τους καταναλωτές θα είναι σίγουρα λιγότερο και θα έχουν επιτέλους πόσιμο νερό μέσα στα σπίτια τους.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 × = 18