Σ.Φάμελλος για την απλή αναλογική: «Αντιδρούν αυτοί που επιθυμούν την ανανέωση ενός κλειστού συστήματος εξουσίας»

Απριλίου 23, 2018
Από

Σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές,  ο αναπληρωτής υπουργός  Σ. Φάμελλος , βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,  δήλωσε  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» πως αντιδρούν στην απλή αναλογική  «αυτοί που επιδιώκουν την ανανέωση ενός κλειστού συστήματος εξουσίας, το οποίο πρέπει όμως να επικυρώνεται και να αντιστοιχεί στην εξουσία».

«Είναι δίκαιο για τους πολίτες να έχει το ίδιο βάρος η ψήφος του κάθε Έλληνα και καθεμίας Ελληνίδας. Όσοι δεν θέλουν να έχει το ίδιο βάρος η ψήφος του κάθε Έλληνα, αντιμετωπίζουν ανισότιμα τους Έλληνες πολίτες, όπως έκαναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την άσκηση πολιτικής σε επίπεδο ανταλλαγής καρέκλας και οικογενειοκρατίας. Η Ελληνική Πολιτεία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ήδη επιλέξει η απλή αναλογική να είναι εκλογικό σύστημα των βουλευτικών εκλογών.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό, που είναι βασικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών δεν θέλει η ελληνική αυτοδιοίκηση να το εισάγει στη δική της συζήτηση» επισήμανε.

Εκτίμησε, δε, πως «η αυτοδιοίκηση μόνο να κερδίσει έχει από την απλή αναλογική, διότι έτσι θα κινητοποιηθούν πολίτες, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σήμερα στις δημοτικές εκλογές, γιατί τις θεωρούν ένα κλειστό σύστημα».

«Δεν υπάρχει δυνατότητα να εκφραστούν παρατάξεις και ενεργοί πολίτες που έχουν να προσφέρουν στον τόπο τους, γιατί φοβούνται ότι το μικρό ποσοστό δεν θα τους δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχουν παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση που με 25% από τον πρώτο γύρο, στον δεύτερο γύρο έχουν πάνω από 60% των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, αυτό δεν είναι δίκαιο» εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 6 = 2