Το επεισόδιο με τον Δάκη και η …παρ’ ολίγον επέμβαση των ΜΑΤ στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου.

Μαΐου 8, 2018
Από

Πρόεδρος και Δάκης όρθιοι, στο δημοτικό συμβούλιο.

«Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ’ αλεύρι» φάνηκε να ήταν ο  πρόεδρος  του δημοτικού συμβουλίου Λ.Σημαιοφορίδη στο περιστατικό με τον Δάκη.

Ένα περιστατικό χωρίς λόγο και αιτία. Η υπερβολική κι άκαμπτη τυπικότητα δημιουργεί μερικές  φορές προβλήματα «εκ των ουκ άνευ»,  που με ευέλικτους χειρισμούς θα μπορούσαν να  είχαν αποφευχθεί. Κάπως έτσι προκλήθηκε το επεισόδιο με τον Δάκη στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο τελευταίος βρέθηκε για λίγο σε αυτό.

Ο Δάκης δεν είχε σκοπό ούτε να πάει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά ούτε να κάνει «κατάληψη» στα έδρανά του.  Χρειάστηκε όμως να επικοινωνήσει με τον Ε. Κανταρτζή για ένα επαγγελματικό θέμα και καθώς πήγαινε για μια δουλειά που είχε στον Μονόλοφο, σταμάτησε για να τον βρει στο δημαρχείο.

Για αυτό κάθισε και στην άδεια καρέκλα του δημοτικού συμβουλίου, δίπλα του και αφού μιλήσανε ήταν έτοιμος να σηκωθεί για να πάει στον προορισμό  του.  Τότε παρενέβη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας παρατήρηση και ζητώντας από τον Δάκη να αποχωρήσει.

Ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός. Ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα φωνάξει την αστυνομία και ο Δάκης του απάντησε ότι όχι την αστυνομία, αλλά και τα ΜΑΤ να φέρεις,  τώρα δεν φεύγω.  Η  επίκληση της αστυνομίας όπως ήταν επόμενο, αντί να καταπραΰνει, άναψε ακόμα περισσότερο τα αίματα. Να είναι τρεις οι διμοιρίες, συνέχισε ο Δάκης, γιατί με δύο είναι δοκιμασμένη συνταγή, δεν πιάνει.

Και δοθείσης της ευκαιρίας, ο Δάκης επιτέθηκε στη διοίκηση συνολικά για το «έργο» της και της τα «έσυρε» κανονικά, αφού ξύνονταν, όπως είπε,  στην «γκλίτσα του τσομπάνη».

Έξω γίνεται χαμός, είπε ο Δάκης, τα πάρκα έχουν γίνει ζούγκλα από τα χόρτα, τα σκουπίδια ξεχειλίζουν στους βρώμικους κάδους, τα αδέσποτα είναι παρατημένα, όπως παρατημένα και τα σχολεία, οι  μητέρες δεν  μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα καροτσάκι του μωρού και σεις ζείτε στον κόσμο σας.

 

Ο Δάκης δίπλα από τον Ε. Κανταρτζή, στο δημοτικό συμβούλιο, που προκάλεσε τέτοια αναστάτωση.

Και συνέχισε λέγοντας, εδώ μια διάβαση στο δρόμο δεν είστε ικανοί να βάψετε, δεν θέλετε και την απλή αναλογική που προτείνει το υπουργείο.

Από εδώ όμως αρχίζει και  το φαιδρόν της υπόθεσης, αφού με τη φράση «έξω γίνεται χαμός», πολλοί κατάλαβαν ότι έξω από  το δημαρχείο γίνονται επεισόδια!!! και έτσι ολοκληρώθηκε ο αναβρασμός και διαταράχθηκε εντελώς η πλήξη και η μακαριότητα της αίθουσας.

«Καλά μέχρι να ρθει η αστυνομία, εγώ θα πάω μέχρι το Μονόλοφο και θα επιστρέψω», είπε ο Δάκης αποχωρώντας πια και διευκρινίζοντας ότι «με τον δήμαρχο έχω κόψει, δεν μιλάμε,  θα τα πούμε όταν θα εκπέσει» και έφυγε αφήνοντας εμβρόντητο το δημοτικό συμβούλιο που ο πρόεδρος είχε διακόψει τη συνεδρίαση του για να φύγει ο Δάκης.

 

https://www.youtube.com/watch?v=c6pOKWLOGi4

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 1 = 5