• .
  • .
  • .

Χιλιάδες στον Αγώνα Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα, χιλιάδες στην υποστήριξη του αγώνα των ατόμων με αυτισμό!

Μαΐου 14, 2018
Από

Το πάντα χαρούμενο και ευδιάθετο προσωπικό της Μονάδας "ΕΛΠΙΔΑ" πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Μπορεί ο προστάτης –άγγελος των παιδιών με αυτισμό να είναι οι μητέρες τους, οι οικογένειες τους, το πάντα  χαμογελαστό, καταρτισμένο  και διαθέσιμο προσωπικό της Μονάδας, αλλά εδώ και έξι χρόνια προστέθηκαν και χιλιάδες άλλοι πολίτες για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα ζωής.

Έναν αγώνα διαφορετικό, με μοναδικό κίνητρο την προσφορά και τη χαρά της συμμετοχής, με  χιλιάδες δρομείς, μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στον  6ο αγώνα  βουνού, ανεβάζοντας τις συμμετοχές, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη  σε νέα ύψη.

Μπορεί τα άτομα με αυτισμό να βλέπουν, να ακούν και να αισθάνονται τον κόσμο διαφορετικά από ότι οι άλλοι άνθρωποι, αλλά όλοι μαζί με το πείσμα, τη δύναμη και την αντοχή του δρομέα δίνουν τη μάχη της ζωής και δημιούργησαν την 6η  γιορτή  ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Δύναμη, πείσμα, αντοχή μα πάνω από όλα αγάπη χαρακτηρίζει και τις οικογένειες και το προσωπικό της Μονάδας στον αγώνα τους για τα άτομα με αυτισμό. Και αυτοί  τιμήθηκαν επίσης αυτήν την Ημέρα γιορτής και από την Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου

Μπορεί να μην  έχουν ανακαλυφθεί ακόμη τα ακριβή αίτια του αυτισμού, αλλά  έχει ανακαλυφθεί ότι χρειάζεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη  όλων για να αποκτήσουν έφηβοι και ενήλικες με αυτισμό μια ζωή γεμάτη νόημα.

Με τον  αδιάκοπο, καθημερινό  με κόπους αγώνα της κάθε μητέρας και του κάθε εργαζόμενου στη Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ». Για αυτό και  αναγνωρίζουμε με σεβασμό την πολύτιμη προσφορά τους, με τη συμμετοχή στον 6ο αγώνα βουνού- «ΕΛΠΙΔΑ» που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η κα Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου, του «Κεραυνού» με τον guest του αγώνα τον δημοφιλή πρώην ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Τα παιδιά από τη Μονάδα "ΕΛΠΙΔΑ" στον αγώνα, πάντα μαζί με το προσωπικό χέρι- χέρι.

Και τα παιδιά από την Μονάδα "ΕΛΠΙΔΑ" στον αγώνα μαζί με το προσωπικό.

 

                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

                         6Ος ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «ΑΥΤΙΣΜΟΣ–ΕΛΠΙΔΑ» 2018

 

        Με σύμμαχο έναν ανοιξιάτικο καιρό και κινητήρια δύναμη την παρουσία και τη θετική ενέργεια χιλιάδων Φίλων της ΕΛΠΙΔΑΣ  πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο 6ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού στο Ωραιόκαστρο και το περιαστικό δάσος.

        Οι τρεις διαδρομές του 1, των 5 και 13,5 χιλιομέτρων συγκέντρωσαν γύρω στις 3.000 συμμετοχές και έδωσαν στην περιοχή της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ αλλά και σε όλο το Ωραιόκαστρο μιαν εικόνα Γιορτής .

        Άλλη μια Γιορτή του Εθελοντισμού, της Προσφοράς και της Συνεργασίας.

        Ο Σύλλογος Φίλων του Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ ευχαριστεί θερμά   τους εκλεκτούς Καλεσμένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους ευγενικούς Χορηγούς του Αγώνα από την Αυτοδιοίκηση, τον Αθλητισμό και την οικονομική ζωή της χώρας μας, ευχαριστεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ευχαριστεί τη Σχολική Κοινότητα  του Δήμου μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς,  ευχαριστεί  τους  Εθελοντές και τους Υποστηρικτές Υγείας  που σε Ομάδες ή ατομικά προσέφεραν την πολύτιμη παρουσία τους σε όλους τους ζωτικούς χώρους του Αγώνα.

           Ξεχωριστά ευχαριστώ στους χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες που στήριξαν και δυνάμωσαν τον 6ο Αγώνα Βουνού με την ενέργεια και την αγάπη τους.

              Το ραντεβού ανανεώνεται για την Άνοιξη του 2019.

 

                                                                                              Από το Σύλλογο Φίλων

                                                                                                     “Αυτισμός ΕΛΠΙΔΑ”

                                                                                                            Η Πρόεδρος                                                         

                

 

                                                                                                    

                                                                                                     Κορίνα Κοντοδήμου

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 7 = 15