• .
  • .
  • .

Το θέμα της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές «καίει». Άλλη απόφαση πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, άλλη δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Μαΐου 15, 2018
Από

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη για την αλλοίωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της απλής αναλογικής, όπως αυτή αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το θέμα τέθηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Ζητήθηκε μάλιστα από τον πρόεδρο κ. Σημαιοφορίδη να εξηγήσει τι έγινε και να προχωρήσει σε διόρθωση της ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αυτός όμως αντί να παραδεχτεί το λάθος του και να φροντίσει να το διορθώσει, προσπάθησε να πείσει το συμβούλιο ότι σωστά παραχάραξε την απόφαση. Για να το επιτύχει αυτό επιστράτευσε το επιχείρημα ότι το θέμα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1″ και όχι επί της απλής αναλογικής και επομένως δεν θα μπορούσε να υπάρξει απόφαση επί της απλής αναλογικής.

Το επιχείρημα αυτό πάσχει από κάθε άποψη και θα το εξηγήσω. 
Πρώτον, αυτός ο ίδιος ο Σημαιοφορίδης έθεσε το θέμα της απλής αναλογικής σε ψηφοφορία (βλέπε το σχετικό βίντεο παρακάτω) και αφού βγήκε η απόφαση, μετά τη συνεδρίαση, μόνος του (είναι ερώτημα), αποφάσισε ότι αυτό δεν ήταν σωστό και θα έπρεπε να μην το περιλάβει στην απόφαση που δημοσίευσε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

"Μην το λέτε αυτό διότι θα πάτε κατηγορούμενος" , είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον Γιώργο Λαμπρόπουλο, ο οποίος διαμαρτυρόταν για την αλλαγή της απόφασης.

Αν υποθέσουμε ότι έτσι έγινε και ότι δεν υπήρξε καμιά πολιτική παρέμβαση (ξέρουμε ότι η ηγεσία τόσο της ΠΕΔ όσο και της ΚΕΔΕ δίνουν ένα λυσσασμένο αγώνα κατά της απλής αναλογικής) τότε θα έπρεπε να ενημερώσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι κατά τη γνώμη του υπάρχει πρόβλημα με την απόφαση και να ζητούσε την άποψή τους για το τι πρέπει να γίνει, σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε μόνος του να αποφασίσει να αλλοιώσει την απόφαση του συμβουλίου.

Δεύτερον, το να ισχυρίζεται ότι το θέμα της συνεδρίασης ήταν ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1″ και όχι η απλή αναλογική είναι ξεκάθαρη σοφιστεία διότι η απλή αναλογική είναι η σημαντικότερη αλλαγή την οποία προτείνει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1″.

Και δυστυχώς ο κ. Σημαιοφορίδης δεν έδειξε μονάχα αδιαλλαξία, αφού η μοναδική πρότασή του προς τους διαμαρτυρόμενους συμβούλους ήταν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα, αλλά προχώρησε ακόμα παραπέρα και απευθυνόμενος στον τοπικό σύμβουλο Λαμπρόπουλο, που επισήμανε ότι η πράξη του ήταν πολιτικά εσκεμμένη, τον απείλησε λέγοντάς του «μην το λέτε αυτό διότι θα πάτε κατηγορούμενος».

Ποια στάση κράτησε ο δήμαρχος κ. Γαβότσης; ένας απλός παρατηρητής, δεν άρθρωσε κουβέντα σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Τώρα το μόνο που απομένει στους δημοτικούς συμβούλους είναι να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα για να διορθώσουν την απόφαση και να ζητήσουν την πειθαρχική δίωξη του κ. Σημαιοφορίδη, αφού τέτοια καταφανή αλλοίωση απόφασης δεν έχω δει στα 20 σχεδόν χρόνια που παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ωραιοκάστρου.

Από

Stathis Kelesidis

https://www.youtube.com/watch?v=W1pgUJeJYc8&t=4s

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 + = 14