Ανατολίτικος χορός και γεύσεις από την Πόλη στο Δρυμό, από τους «Θεατροποινίτες» «Εν Δράση»!

Μαΐου 20, 2018
Από

Η  χαρά της ομορφιάς, της θηλυκότητας ως πηγή ζωτικής ενέργειας και η  σύνδεση της  καθημερινότητας  της  με την Αρχέγονη Θηλυκότητα, αποδίδεται  λένε από τον  ανατολίτικο χορό.

Εξάλλου η  χορευτική τέχνη του γομφικού λικνίσματος αποτελεί το πιο συμβολικό χορό  της  γυναικείας φύσης.

«Όλες οι γυναίκες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους , να μάθουν και να νοιώσουν τις πανάρχαιες δυνάμεις της περιστροφής της λεκάνης, του λικνίσματος των γοφών, τις διαδρομές του φιδιού στην σπονδυλική στήλη και την ύπαρξη του ιερού οστού».

Μια  τέτοια βραδιά ανατολίτικου χορού διοργάνωσε η θεατρική ομάδα «Θεατροποινίτες» του συλλόγου «Εν Δράση» το βράδυ του Σαββάτου στο  καφέ NaMaste στο Δρυμό.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του «Έν Δράση» Νίκο Πασσιά, μίλησε η σκηνοθέτης κα Βίκυ Γρηγοριάδου, η οποία αποκάλυψε το νέο θεατρικό που ετοιμάζουν οι «Θεατροποινίτες» και είναι η «Λωξάντρα».

Η σκηνοθέτης κα Βίκυ Γρηγοριάδου, που αναγγέλλει το νέο θεατρικό και τις προετοιμασίες αυτού, την απαιτητική «Λωξάντρα», βασισμένο στο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου και που προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά τη σεζόν 1979-1980

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας λοιπόν το θεατρικού, που θα περιλαμβάνει και ανατολίτικο χορό, προγραμματίσθηκε η χορευτική βραδιά με τη χορογράφο και δασκάλα Ανατολίτικων χορών κα Ελπίδα Τζεβελέκη και της ομάδας της, που αποτελείται από τις εξαιρετικές Αλίκη Συμεωνίδου, Μάγδα Μαυρουδή, Μαρία Σαπανίδουκαι Ελεάνα Δαρκσουλ.

 Η βραδιά

περιελάμβανε εκτός

από τον  ανατολίτικο

χορό και μπουφέ με

γεύσεις από την Πόλη,

που μερίμνησαν οι κυρίες της θεατρικής ομάδας κι όχι μόνο.  

 

Ήταν μια πολύ καλή βραδιά που εκτός που έφερε τον ανατολίτικο χορό και στα μέρη μας, μας έκανε να ανυπομονούμε για την θεατρική παράσταση που ετοιμάζουν οι «Θεατροποινίτες» και θα παρουσιαστεί κατά τον Σεπτέμβριο στο θέατρο «Τσούκες» Δρυμού.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 1 = 2