Γ. Μπουτάρης:«Τι άλλο είναι για μένα ο πατριωτισμός; Είναι να μην κλέβεις και να μην σπαταλάς τα χρήματα των πολιτών. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου».

Μαΐου 21, 2018
Από

Γ. Μπουτάρης: "Τι άλλο είναι για μένα ο πατριωτισμός; Είναι να μην κλέβεις και να μην σπαταλάς τα χρήματα των πολιτών"

«Δεν θα κάνουμε

πίσω, δεν θα

φοβηθούμε,

κανέναν!»,

αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Φτάνει πια με την φοβικότητα, την οπισθοδρόμηση, την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικισμό. Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα για να μπει στην πόλη φρέσκος αέρας».

 «Τουρίστες στην πόλη, και άρα δουλειές για τους συμπολίτες μας. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τον πατριωτισμό. Τι άλλο είναι για μένα ο πατριωτισμός; Είναι να μην κλέβεις και να μην σπαταλάς τα χρήματα των πολιτών. Και τι άλλο είναι πατριωτισμός για μένα; Είναι να φέρνεις λεφτά στην πόλη. Να κάνεις έργα μ’ αυτά διευκολύνοντας τους πολίτες.

Εκεί που η χώρα αγκομαχάει, εμείς εξασφαλίσαμε δεκάδες εκατομμύρια. Έτσι πάει μπροστά η πόλη και η χώρα. Όχι με κούφια λόγια για την «ανωτερότητα της φυλής». Επίσης, Πατριωτισμός είναι να προστατεύεις τους πιο αδύναμους συμπολίτες: σε καινούριες δομές. Γιατί κι εκεί τίποτα δεν υπήρχε» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 «Οργανωμένοι

φασίστες»

 «Όλα αυτά τα χρόνια μας κατασυκοφαντούν. Παραποιούν τα λεγόμενά μας. Αλλοιώνουν τα όσα λέμε και κάνουμε. Διασπείρουν μισές αλήθειες ή και απλώς ψέματα. Υποτιμούν την προσπάθειά μας. Παραπληροφορούν τον κόσμο. Και το κάνουν συστηματικά και οργανωμένα» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… 

Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα. Ο φασισμός, φανερός ή κρυφός. Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της.

Προειδοποίηση: Η

Δημοκρατία ήρθε στη

Θεσσαλονίκη για να

μείνει.

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας; Μαυρίστε μας (στις εκλογές)! Στο χέρι σας είναι!»

«Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πει ο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσαν. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Αυτοί είναι οι δύο απο τους δράστες που σκεπάζουν τα μούτρα τους, από φόβο και ντροπή. Να δούμε πως θα σκεπάσουν τα μούτρα τους αυτοί που στα f/b τους δίνανε συγχαρητήρια κι εξυμνούσαν τη θρασύδειλη ενέργειά τους.

Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν  σήμερα οι τρεις άνδρες 36, 20 και 20 ετών καθώς και ο ένας ανήλικος για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η δίκη τους ορίστηκε για την Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 12:00. Ο ένας εκ των κατηγορούμενων συνελήφθη και για ληστεία σε κρεοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ένας άλλος σύμφωνα με δήλωση της δικηγόρου του «Μετάνιωσε, ήταν πράξη της στιγμής».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στον δήμο Θεσσαλονίκης καταδίκασε την σωματική και λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, όπως στο πλευρό του Μπαρμπα- Γιάννη βρέθηκαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Καθώς και φορείς και σωματεία της πόλης όπως η Ένωση Ξενοδόχων που σε ανακοίνωσή της  αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΕΞΘ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης

 Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Σάββατο 19 Μαΐου.

 Θεωρούμε ότι η επίθεση, αποτελεί αποτρόπαια πράξη που πλήττει την εικόνα της Θεσσαλονίκης, τους πολίτες της και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας.

 Ευχόμαστε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ξεπεράσει γρήγορα την άσχημη εμπειρία που έζησε.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 7 = 1