Κλειστό κολυμβητήριο – άλλο ένα «εσκεμμένο» λάθος μιας αστόχαστης παρέας στη Διοίκηση Ωραιοκάστρου.

Ιουνίου 1, 2018
Από

Του ειδικού συνεργάτη.

Η απόφαση λήψη δανείου ύψους 1.500 000€ (και βάλε…) για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα για το τυχοδιωκτισμό, το πολιτικό παραλογισμό και την εγκληματική προχειρότητα της ηγεσίας της σημερινής Διοίκησης.

Πρωταγωνιστής σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος , κ. Γαβότσης που –ντε κ καλά – θέλει να γράψει ιστορία με τις ολέθριες πράξεις του.

Ο μεγαλογιατρός επέλεξε να είναι εισηγητής ο ίδιος  και ουχί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κοϊτσίδης. Βλέπετε σε μια τόσο δύσκολη γέννα απατούνται ικανότητες γιατρού-μαιευτήρα.

Σε ρόλο κομπάρσου αυτοπεριορίστηκε ο «οικονομικός αναλυτής» κ. Κοϊτσίδης, βάζοντας στο τραπέζι όλα τα επιχειρήματα που διαθέτει ένας τραπεζικός για να πουλήσει χρήμα στο Δήμο. Καμία αναφορά σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο ως προς την κατασκευή και τη βιωσιμότητα του έργου.

Ο υπεύθυνος των οικονομικών του Δήμου που πριν από λίγους μήνες προέταζε τον ρεαλισμό και επανειλημμένα είχε αναφέρει πως ο προϋπολογισμός καταρτίζεται σε ένα ασφυκτικό τυπικό πλαίσιο, έπλασε ενόψει των επερχόμενων εκλογών και του ψηφοθηρικού/εκμαυλιστικού οίστρου που έχει καταλάβει τη διοίκηση,  ένα νέο αφήγημα, το αφήγημα του -επί των ημερών του!- οικονομικά εύρωστου Δήμου.

Μια οικονομική ευρωστία και πιστοληπτική ικανότητα που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Λες και η πιστοληπτική ικανότητα του Γαβότση θα έρεπε να οδηγήσει σε σύναψη δανείου για να κατασκευάσει πισίνα για τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Τι μας λέει όμως η διοίκηση με τον τρόπο που έφερε χθες για συζήτηση αυτό το θέμα;

Αποφασίζω να διαπραγματευτώ σύναψη δανείου (deal), θα ακολουθήσουν οι μελέτες (deal), οι απευθείας αναθέσεις (deal), οι διάφορες δημοπρατήσεις με ειδικούς συμβούλους (deal) αλλά χρονοδιάγραμμα για τη περάτωση του έργου και  businessplan δεν έχω.

Το μόνο σημαντικό  κριτήριο που λαμβάνει υπόψη η παρέα του Δημάρχου είναι να  ξεκινήσει η αποπληρωμή μετά από 2 χρόνια και να σκάσει η βόμβα της ουσιαστικής διαχείρισης του έργου και της λειτουργίας στους επόμενους.

Το γελοίον του πράγματος… που δεν είναι για γέλια

Εμείς θα κάνουμε τα deals και θα τυπώσουμε σε ιλουστρασιόν τα προεκλογικά φειγ βολάν για τους «ιθαγενείς» ψηφοφόρους μας – εσείς κορόιδια  να ‘στε γεροί να πλερώνετε.

Θυμίζω πως τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί κατά 30% και οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος στην καθαριότητα άλλαξαν επί τω χείρω, θυμίζω πως η διοίκηση ήθελε πρόσθετη αύξηση τελών για τη σχολική στέγη, θυμίζω πως και στον προϋπολογισμό του 2018 έχει συμπεριληφθεί  σύναψη δανείου.

Θυμίζω πως πριν από λίγες ημέρες οι ίδιοι άνθρωποι υμνούσαν το πνεύμα του «Κλεισθένη» κ αφιέρωσαν ώρες για τον τρόπο που θα λαμβάνονται στο εξής οι αποφάσεις με λαϊκή συμμετοχή, συζητήσεις από τη «βάση» προς τα «πάνω» συνδιαμόρφωση με χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος κ.α. ωραία.

Τα ξεχάσανε και λυπούμαστε πολύ γιατί θα ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα: πως μια παράταξη με τα δικά της συντηρητικά χαρακτηριστικά θα έβαζε τον λαό να αυτενεργήσει. Άρα, εδώ τελειώνουν τα ψέματα και αρχίζει η ωμή αλήθεια.

Το χθεσινό κατόρθωμα του Γαβότση-Κοϊτσίδη είναι ένα βαρετό αλλά επικίνδυνο παραμύθι που φτιάχνει μια παρέα που δεν έχει διαβάσει ποτέ λογοτεχνία.

Δεν έχει δράκο μόνο δρακογενιές, δεν έχει χάπι εντ μόνο χάπι για την πίεση έχει,  δεν έχει κοκκινοσκουφίτσα, μόνο λύκους.

Ας τους διαβάσει κάποιος τα τρία γουρουνάκια, να μάθουν τι παθαίνει στο τέλος ο λύκος.

Θα τους φανεί πολύ χρήσιμο.

Γιατί βλέπεις Δήμαρχε, ο λύκος ήταν λαϊκιστής before it was cool.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 6