Ο δήμος Ωραιοκάστρου στις υψηλότερες θέσεις για το επίπεδο εκπαίδευσης των κατοίκων του, πανελλαδικά.

Ιουνίου 1, 2018
Από

 Σύμφωνα με την εργασία της Γωγώ Πιστόλα, διδάκτορας των Μαθηματικών, ανάλογη ενός Τσέχου μαθηματικού που έκανε για το εκπαιδευτικό επίπεδο στην Ευρώπη, αποτυπώθηκε σε χάρτη  το επίπεδο εκπαίδευσης ανά Δήμο και γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας.  Το ποσοστό πτυχιούχων πανεπιστημίου , μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επί % των μόνιμων κατοίκων. Η ανάρτηση έγινε στο fb  του Υπουργού  Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης

 Ο  Δήμος Ωραιοκάστρου είναι με το καφέ χρώμα και καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις μετά από τον Δήμο Χορτιάτη- Πυλαία στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ενώ βρίσκεται στην ίδια θέση με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού –Θέρμης και Σερρών και σε μια από τις υψηλότερες πανελλαδικά.

Τα στοιχεία αυτά, όπως και κάθε επιστημονική έρευνα,  είναι χρήσιμα, γιατί με βάση αυτά, ερμηνεύονται οι εκλογικές μεταβολές που σημειώθηκαν στο Ωραιόκαστρο και οι κοινωνικές συμπεριφορές,  όπως π.χ  γιατί δεν πέρασε και αποκρούστηκε  από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων η ξενοφοβία και ο ρατσισμός που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί με αφορμή την φοίτηση στα σχολεία του Ωραιοκάστρου των  προσφυγόπουλων. Και ταυτόχρονα μπορεί να φανούν χρήσιμα και για τις μελλοντικές  τοπικές εξελίξεις στο δήμο, όπως π.χ  για την τύχη  που περιμένει την  τωρινή  δημοτική αρχή.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 5 = 12