• .
  • .
  • .

Σε όλη την Ελλάδα τα κολυμβητήρια κατασκευάζονται ή αναβαθμίζονται από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, εκτός από το δήμο Ωραιοκάστρου, που παίρνει δάνειο.

Ιουνίου 10, 2018
Από

Μέχρι τις 10 Μαΐου 2018, ήταν η προθεσμία να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Οικονομίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς για να ενταχθούν τα έργα που θέλουν στο  Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων 2018.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ούτε φέτος, αλλά ούτε και πέρσι, αλλά ούτε και καμιά άλλη χρονιά -από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση η τωρινή αρχή- δεν ενδιαφέρθηκε να καταθέσει προτάσεις  για την μετατροπή του δημοτικού  κολυμβητηρίου σε κλειστό ή για άλλο έργο. Εάν κάνουμε λάθος, παρακαλούμε να μας διορθώσει ο Δήμος.

 Αντίθετα με τους άλλους Δήμους, που κατέθεσαν προτάσεις και φέτος, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές και εγκρίθηκαν. Ας αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις.

-Ο Δήμος Άρτας  υπέβαλε  πρόταση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Άρτας, προϋπολογισμού  983.841,78 ευρώ.  για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 

-Ο Δήμος Λαμίας  εξασφάλισε  τη  χρηματοδότησης 9,5 εκατ για τη δημιουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία, από την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας.

- ο Δήμος Σερρών υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για έργα αθλητικών υποδομών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και εργασίες για το κολυμβητήριο της πόλης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης συνεχάρη τον δήμαρχο Σερρών για τις έγκαιρες ενέργειες του Δήμου, προκειμένου να παραδώσει  ολοκληρωμένα  φάκελο με τις  μελέτες για τα έργα αθλητισμού που χρειάζεται.  

 

-  Ο Δήμος  Χίου συμφώνησε με την ΓΓΑ για να ενταχθεί   στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ για το 2018, αθλητικών έργων που έχει άμεση ανάγκη το νησί: μεταξύ των οποίων και  η μεγάλης σημασίας ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου Χίου.

-Για το Δήμο Λέσβου ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του νέου κολυμβητηρίου από την ΓΓΑ στα Θερμά, αφού προηγουμένως η δημοτική αρχή είχε επιδοθεί  σε αγώνα δρόμου, για τις απαιτούμενες μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου , που τις παρέδωσε   χέρι με χέρι στην Τεχνική Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση.

-Ο Δήμος Έδεσσας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018 για το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κλειστού Κολυμβητηρίου Έδεσσας».

-Τέλος στην Κρήτη εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ  για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων Το κονδύλι θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μέσω της Περιφέρειας Κρήτης. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι απαιτούμενες μελέτες για τα έργα αυτά , στις περισσότερες περιπτώσεις καταρτίστηκαν  με ίδια μέσα , δηλαδή από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς κόστος. Έτσι γίνεται και έτσι συμβαίνει σε όλους σχεδόν του σοβαρούς δήμους.  Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, αποτελεί κι εδώ άλλη μια θλιβερή εξαίρεση.

«Ποιός άραγε

σώφρων πολίτης

σήμερα θα τολμούσε

να καταφύγει σε

τραπεζικό δανεισμό;» 

Εξάλλου οι αντιρρήσεις για τον δανεισμό του Δήμου για το έργο του κολυμβητηρίου, δεν προέρχονται  μόνο από την αντιπολίτευση. Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Τσακαλίδης όχι μόνο εξέφρασε την αντίθεσή του, αλλά αναρωτήθηκε:

  «Ποιος άραγε σώφρων πολίτης σήμερα θα τολμούσε να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό;» 

«Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια της διοίκησης για την επίλυση του ζητήματος αυτού. Κάθε προσπάθεια εκτός από την εύκολη προσφυγή στον τραπεζικό δανεισμό» και συνέχισε

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και να είναι τίμια. Και εμείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και το τελευταίο σεντς του πολίτη με περίσκεψη και φειδώ. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του επιθυμητού. 

 Ας περιμένουμε

λοιπόν είτε μέσω

ΕΣΠΑ

είτε μέσω άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων να χρηματοδοτήσουμε τη στέγαση του δημοτικού μας κολυμβητηρίου».

Νομίζουμε  ότι δεν χρειάζεται κανείς να προσθέσει τίποτα άλλο.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − = 4