• .
  • .
  • .

Χωρίς σίτιση τη νέα χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ωραιοκάστρου!

Ιουνίου 18, 2018
Από

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτό αναφέρεται στον κατάλογο των φορέων ανά δήμο, που αναρτήθηκε στην σελίδα www.eetaa.gr

 Κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο Ωραιοκάστρου.  Να αφήνουν δηλαδή τα παιδιά χωρίς φαγητό. Το επίτευγμα αυτό που απαιτεί πράγματι ανικανότητα μεγατόνων, δικαιολογημένα θα ερίζουν, ο  δήμαρχος με την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΩ την κα Αντωνιάδου, σε ποιον να καταλογιστεί. 

Στο Δήμο Ωραιοκάστρου συνολικά υπάρχουν 37 δομές, ιδιωτικοί ή δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και στους  ενδεικτικούς πίνακες  αναφέρεται η επωνυμία του φορέα και τα στοιχεία του, οι ηλικίες των παιδιών που καλύπτει , οι θέσεις , οι ώρες λειτουργίας και τέλος εάν παρέχεται, εάν υπάρχει ή όχι σίτιση.

Για πρώτη φορά λοιπόν στα χρονικά του Δήμου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου (ΔΟΠΠΑΩ) αναφέρεται  ρητά ότι θα είναι «χωρίς σίτιση», προσθέτοντας και με αυτόν τον τρόπο, η διοίκηση του Δήμου, άλλον έναν πονοκέφαλο στα νέα ζευγάρια, στους εργαζόμενους γονείς.

Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και η ανικανότητα της διοίκησης  να ανταποκριθεί στα αυτονόητα και στις προβλεπόμενες  διαδικασίες, οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Οι ακυρώσεις των σχετικών αποφάσεων της διοίκησης για τα μαγειρεία στις κατασκηνώσεις στο Μελισσοχώρι, ως μη σύννομες από την Αποκεντρωμένη, αντί να λειτουργήσουν  ως καμπανάκι για να βγουν από το λήθαργο, λειτούργησαν ως  αυτοεκπληρούμενη προφητεία, μόνο και μόνο  για να μην παραδεχτούν τα λάθη τους και ας οδηγηθούν στη διαιώνισή τους.   Αρκεί να μην θιγεί ο αρρωστημένος  εγωισμός τους και αποκαλυφθεί η ανεπάρκειά τους.

 Έτσι από την απόφαση για τα μαγειρεία των παιδικών σταθμών, που ακυρώθηκε, όπως ακυρώθηκε στη συνέχεια και η ένστασή τους, πήγανε σε άλλη απόφαση που τα βάφτισε «μαγειρεία των κατασκηνώσεων». Και αντί να «συμμορφωθούν» και να πάρουν επιτέλους υπόψη τις υποδείξεις των ελεγκτικών αρμόδιων οργάνων, συνέχισαν τον  αλλοπρόσαλλο χειρισμό, ενός απλού θέματος.

 Βέβαια εκτεθειμένη από αυτή την ιστορία, βγαίνει και η αντιπολίτευση, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της κι ακολούθησε και στήριξε τη διοίκηση  σε όλο αυτό το αλαλούμ μέχρι να τα κάνουν όλοι μαζί  μαντάρα.

Πράμα που επετεύχθη. Μπράβο σε όλους, όσους συνέβαλαν να μείνουν τα βρέφη- για πρώτη φορά-  χωρίς φαγητό.

https://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2018/20180614_domes-oristika/epil_%CE%92%CE%9214.pdf

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 − = 1