ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ--ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
 • .
 • .
 • .

«Τρίκυκλο και πολύ του είναι…!!». Για την περισυλλογή των απορριμμάτων από τα καλάθια των πεζοδρομίων του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ιουνίου 25, 2018
Από

Του Τραντέλλενα.

Μια φράση που με την πρώτη ανάγνωση μπορεί και να μην γίνει κατανοητή. Γι αυτό προτίθεμαι να γίνω περισσότερος σαφής. Το θέμα μας έχει να κάνει με τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Εδώ και χρόνια η περισυλλογή των μαύρων σακούλων από τα καλάθια  απορριμμάτων των πεζοδρομίων του Δήμου γίνεται από συγκεκριμένο υπάλληλο με ένα DATSUN ανοικτού τύπου οχήματος (καρότσα) .

Αυτό φαίνεται να είναι το αντικείμενό του σε καθημερινή βάση. Για τη δουλειά όμως αυτή απασχολούνται ταυτόχρονα, επιπλέον μία ή και δύο εργαζόμενες γυναίκες προφανώς συμβασιούχες για να αδειάζουν και να αλλάζουν τις μαύρες σακούλες με τα σκουπίδια .

Να αναφέρουμε ότι το όχημα που ήταν DATSUN τώρα έγινε NISSAN NAVARA , δηλαδή «εξελίχθηκε». Ο Δήμος όμως βουλιάζει οικονομικά. Συμβασιούχοι απολύονται. Έργα παρατημένα , όπως η ανάπλαση του παλιού δημοτικού στο 1 δημοτικό σχολείο, ή διακόπτονται όπως η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου, αλλά και οι παιδικές χαρές.

Το «NAVARA» όμως μια χαρά το αγόρασε και ας οι μικροί μαθητές του Ωραιοκάστρου κάνουν μάθημα σε άθλιες συνθήκες στέγασης, όπως τα kibo στο 1ο δημοτικό και στο Παλαιόκαστρο. Είναι προφανώς θέμα προτεραιοτήτων της διοίκησης για το πώς αξιολογεί τις ανάγκες του Δήμου.

Επανέρχομαι πάλι στο συγκεκριμένο θέμα με τα παρακάτω ερωτήματα:

 Γιατί τέτοια σπατάλη οικονομικών πόρων; Γιατί για μια εργασία που σε άλλο δήμο πχ Θεσσαλονίκης, γίνεται από έναν υπάλληλο, στο Δήμο Ωραιοκάστρου απασχολούνται τρεις; Αυτή είναι η σωστή αξιοποίηση του προσωπικού και η διαχείριση των οικονομικών πόρων;

Συμπέρασμα και προτάσεις. Σε μια εποχή δύσκολη για τα οικονομικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης,  γιατί ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν αξιοποιεί τα ΕΣΠΑ, όπως πολλοί άλλοι δήμοι για την ανανέωση και ενίσχυση των οχημάτων του και του εξοπλισμού του στον τομέα της καθαριότητας;

 Και δεύτερον, η  συγκεκριμένη εργασία μπορεί να εκτελείται από έναν εργαζόμενο και μάλιστα για την εξοικονόμηση καυσίμων δεν χρειάζεται το NAVARA, αλλά κι ένα πρακτικό μέσο, όπως το τρίκυκλο κάνει θαυμάσια αυτή τη δουλειά, όπως αναφέραμε ότι γίνεται στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, με τη σωστή διαχείριση, και την εξοικονόμηση, «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» του ταμείου του Δήμου.

ΥΓ. «Τρίκυκλο και πολύ είναι…», σαν κι αυτά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  6 × 2 =