ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ--ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
 • .
 • .
 • .

Τα πάρκα και το πράσινο του δήμου Ωραιοκάστρου, στα χέρια των εθελοντών και της …Γιασμήν!

Ιουνίου 28, 2018
Από

Το "υιοθετημένο" πάρκο στην πλ. Τζαβέλα στο Παλαιόκαστρο από τον κο Σαπουτζή

Όταν πολλοί  Δήμοι εκτός από την  συντήρηση των πάρκων από την υπηρεσία καθαριότητας,  κάνουν και προγράμματα εθελοντισμού για να συμμετάσχουν και οι δημότες σε αυτήν την προσπάθεια, ο δήμος Ωραιοκάστρου υπoγράφει  με μια κάποια εταιρεία μια κάποια σύμβαση για αυτή τη δουλειά.

Ο κος Σαπουτζής επί τω έργω...

Εκτός από την κοπή των χόρτων κι αυτό χάρη στην θηριώδη  προσπάθεια του  Nick Lazar –αλλά που να πρωτοπρολάβει-  δεν γίνονται πολλά πράματα  για  την φροντίδα των  πάρκων. Έτσι οι δημότες ανέλαβαν  δουλειά. Εθελοντές πρασίνου  με  ένα ποτιστήρι, ένα κλαδευτήρι, μία τσουγκράνα και με πολλή, πολλή αγάπη για τα φυτά και το πράσινο, αλλάζουν  το γκρίζο και βρώμικο σκηνικό του Ωραιοκάστρου.

 Ο κύριος Σαπουτζής γεωπόνος  έχει “υιοθετήσει” έναν ολόκληρο πάρκο, το πάρκο στην πλ. Τζαβέλα στο τέρμα του Παλαιοκάστρου.  Καθαρίζει το  εγκαταλελειμμένο πάρκο από τα  σκουπίδια και κλαδιά. Και κατάφερε σε σύντομο διάστημα, με μεράκι, να το “μεταμορφώσει”. Έβαλε φυτά, έκανε δενδροφύτευση και τα ποτίζει  και τα περιποιείται. Το μικρό πάρκο άλλαξε όψη.

«Τα φυτά και τα δένδρα θέλουν αγάπη. Χρειάζονται λίγο νεράκι και φροντίδα  από τους ανθρώπους. Όταν τα βλέπεις να αναπτύσσονται, χαίρεσαι. Είναι σαν να βλέπεις τα παιδιά να μεγαλώνουν» λέει ο κος Σαπουτζής που έχει παρέα την Γιασμήν, το  μικρό σκυλάκι του.

Ο κος Σαπουτζής είναι  χρόνια εθελοντής πρασίνου, από τα χρόνια ακόμα της θητείας του Ν.Μπάτου. Τότε  που με την κυρία Κοκκίνου είχε αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα  εθελοντισμού από δημότες που έκαναν χιλιάδες δενδροφυτεύσεις και φρόντιζαν και καθάριζαν  εκτός από τα πάρκα ακόμα και το περιαστικό δάσος.

Πότισμα στο νεαρό "ήμερο πλάτανο"

Εάν ο δήμος Ωραιοκάστρου, αντί της απραξίας κι αντί να υπογράφει αμφίβολες συμβάσεις με εταιρείες για τη φροντίδα του πρασίνου, απευθύνονταν σε εθελοντές, στον  κο Σαπουτζή θα απονέμονταν  σίγουρα το βραβείο του   «καλύτερου εθελοντή πρασίνου».

Διάκριση που απονέμουν κάθε χρόνο οι σοβαροί  Δήμοι που ασχολούνται ουσιαστικά  και αποτελεσματικά  με τα προβλήματα του δήμου και όχι με τις απευθείας αναθέσεις και τις αχρείαστες μελέτες….

Περιποίηση στα δενδροφυτευμένα δεντράκια.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  3 × = 15