«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η διοίκηση του Δήμου είναι ανίκανη, τώρα μαθαίνουμε ότι είναι κι ανήθικη». Αποχωρήσεις και βαριές κατηγορίες από Τσακαλίδη και Χατζηαγόρου για τη διοίκηση Γαβότση!!

Σεπτεμβρίου 25, 2018
Από

Εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής του δημοτικού συμβουλίου, όπως και του Δήμου συνολικά, με το δήμαρχο στο κενό...

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η διοίκηση του Δήμου είναι ανίκανη, τώρα μαθαίνουμε ότι είναι κι ανήθικη». Αυτό  τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Ε. Χατζηαγόρου από την παράταξη της διοίκησης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μπροστά στον καταρρέοντα δήμαρχο και στους εμβρόντητους συμβούλους και τους πολίτες που παραβρίσκονταν.  Κι εάν αυτά τα λένε τα μέλη της παράταξης του δημάρχου «Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων;».

Ο  δε Η. Τσακαλίδης πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών, αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων στις προσλήψεις και απολύσεις των συμβασιούχων, για τα χαράτσια προς τους δημότες, τον χαρακτηρισμό του δημάρχου προς την τεχνική υπηρεσία ως ΑμΕΑ, στη στάση του δημάρχου για το προσφυγικό  που εξέθεσε το Δήμο και προκάλεσε την καταδίκη του, καθώς και στην παραπομπή του για κακουργηματική απιστία γιατί φέρεται ότι επιβάρυνε τους δημότες του Δήμου με 228.000 ευρώ για «αποζημίωση κατόπιν δικαστικής απόφασης», η οποία αφορούσε τον ίδιο. Για το θέμα αυτό εξάλλου βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης. Τέλος  ο Η. Τσακαλίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την παράταξη «Πολιτεία με όραμα» του δημάρχου, που υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της.  

Άδειες οι θέσεις των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης.

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος  της διοίκησης Ε. Χατζηαγόρου από το Δρυμό μίλησε για την εκδικητικότητα του δημάρχου κι επέμεινε στους  χαρακτηρισμούς του κι όταν ακόμα τον εγκάλεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αναδεικνύοντας έτσι  με αυτόν τον τρόπο τον αμοραλισμό και τον κυνισμό της διοίκησης και του δημάρχου προσωπικά.

Τα χτυπήματα για τη διοίκηση όμως δεν είχαν σταματημό σε αυτήν την ιστορική  θα λέγαμε συνεδρίαση, η οποία αποκάλυψε οκτώ μήνες πριν από  τις δημοτικές εκλογές την πλήρη διάλυση της παράταξης του δημάρχου. Κι όταν ένας δήμαρχος δεν μπορεί να διοικήσει ούτε την παράταξή του, όλοι μπορούν να φανταστούν το μπάχαλο που επικρατεί  στον Δήμο. Έτσι μετά από τις απανωτές σφαλιάρες αποχώρησε και ο ίδιος ο δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο με σκυμμένο το κεφάλι. 

Με τις αποχωρήσεις και τις απουσίες με νόημα πολλών δημοτικών του συμβούλων ο δήμαρχος  έχασε  και την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Και θέματα σοβαρά της ημερήσιας διάταξης, όπως ο ισολογισμός και προϋπολογισμός δημοτικών επιχειρήσεων  καταψηφίστηκαν για πρώτη φορά από το δημοτικό συμβούλιο ή αποσύρθηκαν.  Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικρατεί στη διοίκηση είναι ότι απουσίαζαν ακόμα και οι εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης!!!!!

Μετά από όλα αυτά ο Δήμος Ωραιοκάστρου μπαίνει σε μια τραγική περίοδο μέχρι τις εκλογές, με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμη και για τις στοιχειώδεις λειτουργίες του.  Μέχρι να απαλλαχτεί μια και καλή στις εκλογές του Μαΐου,  από αυτή την ανίκανη και άθλια διοίκηση που μόνο δεινά προκαλεί στους  δημότες και κάνει μεγάλη ζημιά στο Δήμο, αφού δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα έργο, παρά μόνο αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Εάν βέβαια καταφέρει να φτάσει και να κατέβει στις εκλογές…

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 2 = 11