Διαλυτικές τάσεις στην «Ένωση Κεντρώων» του Λεβέντη και ….στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» του Γαβότση, που βρίσκονται σε αποσύνθεση και εξαΰλωση.

Σεπτεμβρίου 27, 2018
Από

Όταν ο μόνος δεσμός σε ένα κόμμα ή μια παράταξη είναι τα προσωπικά  συμφέροντα και η ικανοποίηση ατομικών φιλοδοξιών, τότε ο κίνδυνος αποσύνθεσης και διάλυσης είναι πάντα υπαρκτός. Εκδηλώνεται  λόγω των  διαρκών συγκρούσεων και αντεγκλήσεων, του παρασκηνίου και φέρνει την  παρακμή μαζί με την χυδαιότητα και τον κυνισμό.

 Εξάλλου κάτι τέτοιο  παραδέχεται εμμέσως σε ανακοίνωσή της η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ με ΟΡΑΜΑ», όταν αναφέρεται στον κο Χατζηαγόρου και του καταλογίζει  «την προσφιλή του συνήθεια να τοποθετείται μόνο για προσωπικά του θέματα».

Ενώ η κακοκαιρία «Ξενοφών» πλήττει  όλη τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους μαζί με τον Μεσογειακό κυκλώνα,  η θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου,  προκάλεσε τριγμούς στην παράταξη του Γαβότση και  οδήγησε στην αποχώρησή, τη διαγραφή  και την ανεξαρτητοποίησή άλλων δύο δημοτικών συμβούλων, ενώ ένα βήμα πριν από την έξοδο φαίνεται να βρίσκονται και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλοι   επικαλούνται  διαφωνίες με την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη και στο Δήμο, αλλά κινούνται από διαφορετικές αφετηρίες και σίγουρα  κοιτάζουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σε κάθε περίπτωση και οι δυο σχηματισμοί η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη και η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» του Α. Γαβότση κινδυνεύουν με διάλυση. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας για τον μεν  και για το μέλλον του Δήμου για τον  άλλο.

 Ο  Βασίλης Λεβέντης μιλάει για  «σχέδιο ανωμαλίας», ενώ ο Α. Γαβότσης για «ψεύδη και χολή».

Το χορό των αποχωρήσεων και το ξήλωμα του πουλόβερ του Γαβότση ξεκίνησε νωρίς από τον Ε. Μεσιακάρη τον Δεκέμβριο του 2015. Λίγοι τότε δώσανε την απαιτούμενη σημασία. Συνεχίστηκε με τα καμώματα της κας Ρ. Αντωνιάδου που αποχώρησε για να έχουμε στη συνέχεια την επιστροφή της ασώτου κόρης και τη σφαγή του μόσχου του σιτευτού, στην προκειμένη περίπτωση του κου Α. Πανούση. Μαζί βέβαια με τον μόσχο τον σιτευτό θυσιάστηκε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας της διοίκησης Γαβότση.

 Να μην ξεχάσουμε και το επεισόδιο με τις αντεγκλήσεις του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης κο Ν.Παπαδόπουλο, ο οποίος μάλιστα δεν ψήφισε και την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 33% γιατί όπως δήλωσε θα είναι σαν να  στερεί το  γάλα από τα παιδιά. Η διένεξη διευθετήθηκε τελικά και αποσοβήθηκε η τυχόν αποχώρηση, χωρίς να μάθουμε τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ των δύο μερών.

Δεν έγινε το ίδιο όμως με την επόμενη κρίση που εκδηλώθηκε στη διοίκηση τον Σεπτέμβρη του 2017 με την κα Βικτώρια Γεράκη, που ορίστηκε πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ και σε μια εβδομάδα παραιτήθηκε. Και από τη θέση της προέδρου και από την παράταξη, γιατί προφανώς θα τρόμαξε  με όλα αυτά που είδε  όταν  ανέλαβε τη θέση.

Και φτάσαμε στην αποχώρηση του πρώην αντιδημάρχου και προέδρου της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου κο Η. Τσακαλίδη και στη διαγραφή του κου Ε. Χατζηαγόρου. Έτσι από την 20μελή  δημοτική ομάδα της διοίκησης Γαβότση απέμειναν  μέχρι στιγμής οι 17, με αβέβαιο το μέλλον της παραμονής αρκετών ακόμα από αυτούς.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε γενικότερα στο ψηφοδέλτιο της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» γιατί από εκεί έχουν αποχωρήσει σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι που δεν εκλέχθηκαν και δεν τους δόθηκε κάποια θέση για να προσφέρουν κι αυτοί κάτι στο Δήμο.

Εάν  η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Λεβέντη κινδυνεύει να διαλυθεί, καθώς το κατώτατο όριο για την ύπαρξή της είναι οι 5 βουλευτές, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, γιατί είναι ήδη διαλυμένος εδώ και καιρό από την διοίκηση Γαβότση.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 6