Πιο πολλές πιθανότητες έχει ο Θεμελής να βγει δήμαρχος, παρά ο Γαβότσης, εάν τελικά θα είναι υποψήφιος.

Οκτωβρίου 4, 2018
Από

Ο πιο σίγουρος υποψήφιος έτσι και αλλιώς είναι ο Άγγελος  Θεμελής. Ενδιαφερόμενοι μπορεί να κυκλοφορούν πολλοί, αλλά  μέχρι τώρα καμιά άλλη υποψηφιότητα δεν  θεωρείται σίγουρη. Ακόμη και η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, ο οποίος έχει εκτός όλων των άλλων προβλημάτων με την παράταξή του και τις δικαστικές περιπέτειες.

Την πρωτόδικη καταδίκη και σε εκκρεμότητα την παραπομπή σε νέα δίκη, καθώς  και την παραπομπή  για κακουργηματική απιστία για τα γεγονότα στο Μελισσοχώρι.

Στην υποθετική λοιπόν περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλοι υποψήφιοι και είναι μόνο οι Θεμελής και Γαβότσης, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση  το πιο πιθανό είναι να κερδίσει ο Θεμελής παρά ο Γαβότσης και να γίνει της …Πάτρας. Όπου εκλέχθηκε ο υποψήφιος του ΚΚΕ Κ. Πελετίδης αντί του προηγούμενου δημάρχου.

Και πράγματι  υπάρχουν πολλά κοινά με την κατάσταση που επικρατούσε στις εκλογές του 2014 στην Πάτρα με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο προηγούμενος δήμαρχος της Πάτρας  Γιάννης Δημαράς είχε βγει δήμαρχος σαν τον Γαβότση,   στο δεύτερο γύρο, όπου συμμετείχε σαν δεύτερος συνδυασμός.

Όσο  απρόσμενη ήταν η εκλογή  του Γιάννη Δημαρά στο δημαρχιακό θώκο της Πάτρας, στις εκλογές του 2010, άλλο τόσο εντυπωσιακή και αναμενόμενη ήταν η πτώση του στις επόμενες εκλογές του 2014.

Το ίδιο ισχύει και για την απρόσμενη εκλογή του Γαβότση το 2014, έναντι του Σαραμάντου και για την αναμενόμενη πτώση του στις επερχόμενες εκλογές, η οποία αναμένεται επίσης να είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

 

Και οι δύο χάσανε την εκλογική μάχη  πολύ πριν από τις εκλογές

ήδη κατά τη διάρκεια της θητείας τους.  Σκάνδαλα με τα κοιμητήρια, (τυχαίο;) σκουπίδια στους δρόμους, εγκαταλελειμμένα πάρκα και αδέσποτα και ανύπαρκτες στοιχειώδεις υποδομές στην εκπαίδευση με λυόμενα σχολεία και στην υδροδότηση με ακατάλληλο νερό και αυξημένα δημοτικά τέλη για να σπαταλούνται σε μελέτες για το …τηγανέλαιο.  

 

Η πτώση του Αστέριου Γαβότση, ο οποίος δεν κατάλαβε πώς και γιατί έγινε δήμαρχος, θα είναι εκκωφαντική και  αναμενόμενη, όπως του Γ. Δημαρά στην Πάτρα.  Όπως και για τον Δημαρά στην Πάτρα, φαινόταν από πολύ καιρό νωρίτερα,  ότι θα έτρωγε στραπάτσο στις εκλογές το ίδιο ισχύει και για τον Γαβότση.

Και για τους  δυο επίσης  πριν από τις εκλογές σημειώθηκαν προβλήματα με τις παρατάξεις τους, οι οποίες σχεδόν διαλύθηκαν, αφού δεν ήταν  τίποτα περισσότερο από  ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα  προσωπικών φιλοδοξιών και κάθε είδους επιδιώξεων.

Τέλος άλλο ένα κοινό είναι ότι δεν  βρέθηκε ένας συνεργάτης τόσο του Δημαρά, όσο και του Γαβότση για  να τον προστατέψει και  να του πει  να πάει σπίτι του για να μην διασυρθεί.

Έτσι ο Γαβότσης  θα χάσει με όποιον αντίπαλο θα έχει απέναντί του, ακόμη και από τον Θεμελή, όπως έγινε στην Πάτρα, γιατί εκτός όλων των άλλων, το Ωραιόκαστρο με την Πάτρα έχουν ακόμη ένα  κοινό το …καρναβάλι. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 × = 5