Πληρώνουμε πολύ ακριβά τη δημαρχία Γαβότση! «Για αυτό θα είναι και η τελευταία του». Δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ «καίνε» τους δημότες και τη διοίκηση.

Οκτωβρίου 8, 2018
Από

Αυτό λένε οι αγανακτισμένοι δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου, όταν βλέπουνε τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Η αύξηση 33,5% που επέβαλε στα δημοτικά τέλη, ο μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα, έχει σαν αποτέλεσμα μαζί με τους άλλους φόρους και τις χρεώσεις να φτάνει στο 60% του λογαριασμού.

Με άλλα λόγια εάν ο λογαριασμός -όπως αυτός που μας απέστειλε αναγνώστης-  είναι 585,95 ευρώ, για το ρεύμα είναι μόνο τα 104 ευρώ ή το 17,7% κι άλλα 136,21 ευρώ ή 23,25% για συμπληρωματικές χρεώσεις και τα  345,54 ευρώ ή το 58,97% είναι για τα δημοτικά τέλη και φόρους!!!!!

Εάν στα αυξημένα δημοτικά τέλη προσθέσουμε και  τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ,  λόγω της αδιαφορίας του διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου, για τις αυξημένες τιμές   ζώνης,  τότε έχουμε ένα πακέτο με δυσβάσταχτο φορτίο για τους  δημότες με υπαιτιότητα της διοίκησης.

Η οποία όχι μόνο ψήφισε την αύξηση στα δημοτικά τέλη, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε να πετύχει  την  αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης, από το υπουργείο,  όπως έκαναν άλλοι δήμοι, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν στα ύψη οι  αντικειμενικές  του Δήμου Ωραιοκάστρου και έτσι  να παραφουσκώνεται ο ΕΝΦΙΑ.

Με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το Μεσαίο και το ηρωικό Πετρωτό, ο μοναδικός Μονόλοφος, η ξακουστή Ν. Φιλαδέλφεια και ο Δρυμός με τα λατομεία του να πληρώνουν τιμή ζώνης από 900 έως 1.100 ευρώ, πολύ παραπάνω δλδ  από ότι πληρώνουν στην  Καλαμαριά!

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά η διοίκηση Γαβότση χρεώνει το Δήμο και τους δημότες με ένα δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ, για να κάνει λέει στέγαστρο στο κολυμβητήριο!!!!!, ενώ θα μπορούσε να εξασφαλίσει για αυτό το σκοπό χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ και τα διάφορα προγράμματα.  

Δεν αποκλείεται μετά από όλα αυτά να βγει ο Γαβότσης και  σαν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να μιλήσει  κι αυτός  για  λάθος συνταγές που διέλυσαν το  Δήμο κι επιβάρυναν του δημότες, ρίχνοντας τις ευθύνες σε πρώην αντιδημάρχους οικονομικών που αποχώρησαν από την παράταξη.

Κομμάτια και θρύψαλα λοιπόν ο Δήμος και η παράταξη της διοίκησης με τις αποχωρήσεις και την κατάσταση που επικρατεί.  Που είναι ένας συνδυασμός μεταξύ Τατιάνας Στεφανίδου και  κουτσομπολίστικα περιοδικά, μεταξύ  πρωινάδικα και τα ριάλιτι, για να περιμένουμε πια κάτι σοβαρό.

Απίστευτο κι όμως

αληθινό.  

Απορριμματοφόρα του Δήμου βιντεοσκοπήθηκαν από δημότισσα να περισυλλέγουν από κεντρικό δρόμο του Ωραιοκάστρου τους κάδους της ανακύκλωσης. Την ανακύκλωση που κάνουν οι δημότες με τη διαλογή των απορριμμάτων στο σπίτι, έρχεται στη συνέχεια  ο δήμος και  κάνει αποκομιδή με όλα  τα απορρίμματα μαζί, σαν να μην τρέχει τίποτα.  Απίστευτο κι όμως αληθινό.  

Μόνο σε ένα δήμο που ο  δήμαρχος  έχει χάσει τον έλεγχο και δεν ξέρει τι του γίνεται,  θα συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν,  όπως με την περίπτωση του Ψινάκη, που ας είναι καλά ο άνθρωπος δήλωσε ότι θα πάει στο σπιτάκι του και θα αφήσει το Δήμο Μαραθώνα ήσυχο στα χάλια που τον έφερε.

Βέβαια και στο Ωραιόκαστρο, αμφισβητείται ολοένα και από περισσότερους δικούς του, από την δική του παράταξη, η ικανότητα του δημάρχου  να κρατάει το τιμόνι του Δήμου. Κι ας  πάρουμε υπόψη ότι ψηφίστηκε νόμος για τους  οδηγούς που πέρασαν τα 74 ότι πρέπει να δίνουν εξετάσεις εάν θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα τους.  

Υπάρχουν όμως και αυτοί που τέσσερα χρόνια μακριά από την κουτάλα του δημαρχείου έχουν πάθει στέρηση κι έχουν  παραλύσει από τα νεύρα τους κι εμφανίζονται ως σωτήρες, τριγυρνώντας γύρω από το δημαρχείο και στην προεκλογική αγορά.

Σε μια εποχή, που έχουν ρημαχτεί οι επαγγελματίες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, όλα τα νοικοκυριά, οι δημότες στις εκλογές που έρχονται πρέπει να τους πάρουν  σβάρνα

όλους αυτούς,  διοίκηση και την μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης, που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια και να αναδείξουν  μια άλλη διοίκηση, έναν άλλο δήμαρχο που δεν θα είναι ξένο σώμα με το Δήμο, δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρελθόν και δεν θα βρίσκεται στην εποχή  της αντιπαροχής.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 × = 15