Το «ΟΧΙ» του Δρυμού άλλαξε ΟΜΟΦΩΝΑ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Χ. Τερζής: Να ζητήσουν συγνώμη, όσοι είχαν ψηφίσει «υπέρ».

Οκτωβρίου 17, 2018
Από

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού συλλόγου ευρύτερης περιφέρειας Λαγκαδά Χ. Χατζηπαραδείσης με άλλους πολίτες κατά την κρίσιμη συνεδρίαση για τη δημιουργία ή όχι του νέου λατομείου.

Ο ηρωικός Δρυμός, σαν ένα άλλο γαλατικό χωριό αντιστάθηκε και τελικά νίκησε τους κακούς Ρωμαίους, κατακτητές. Ένα μικρό «ΟΧΙ»  των κατοίκων του Δρυμού ήταν αρκετό για να κάνει διοίκηση κι αντιπολίτευση να τρέμουν σαν το ψάρι και να αλλάξουν άρδην την ψήφο τους για το  νέο λατομείο, στην επανεξέταση του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης.

Ούτε οι μεθοδεύσεις στις διαδικασίες, ούτε οι εκβιασμοί για την  εκτέλεση ή μη του έργου, στάθηκαν αρκετοί για να υφαρπάξουν και να επιβάλλουν μια κατάπτυστη απόφαση για ένα ακόμη και μάλιστα παράνομο λατομείο.

Η απόφαση της ντροπής, η απόφαση  για να μετατρέψουν ένα ολόκληρο χωριό σε ένα απέραντο λατομείο τελικά ανατράπηκε και αποτράπηκε σε λίγες μέρες.

Το ΟΧΙ των κατοίκων ανάγκασε πολλούς να κάνουν τη γνωστή κωλοτούμπα, τόνισε ο Α. Θεμελής. Και να αλλάξουν τώρα την ψήφο τους με την δικαιολογία ότι δήθεν δεν ξέρανε και δεν ήταν ενημερωμένοι. Ενώ  ο Η. Τσακαλίδης αναρωτήθηκε για τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των κατοίκων του Δρυμού, τονίζοντας με έμφαση ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Οι ανεξαρτητοποιήσεις καλά κρατούν. Εδώ οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, που αποχώρησαν οι μεν δύο Τσακαλίδης και Χατζηαγόρου από την παράταξη του Γαβότση και ο Χ. Τερζής στη μέση που αποχώρησε από την παράταξη του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Λάθη στη διαχείριση του θέματος παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος και Δρυμιώτης Ε. Καραστεργίου. Να ζητήσουν συγνώμη από τους κατοίκους του Δρυμού, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Χ. Τερζής, όλοι οι σύμβουλοι που ψήφισαν «υπέρ»  στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τονίζοντας ότι χειροτερεύουν τη θέση τους λέγοντας ότι δεν γνώριζαν και δεν ήξεραν τι ψήφιζαν. Πώς ψήφισαν υπέρ για ένα παράνομο λατομείο, αφού δεν ήξεραν, χωρίς μάλιστα μελέτη για τις επιπτώσεις στην περιοχή, αναρωτήθηκε, καταλήγοντας.

Ο δε Ε. Χατζηαγόρου ο δημοτικός σύμβουλος από τον Δρυμό εξέφρασε την απορία του για το εάν  έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης κι αναδόχου για την παραχώρηση του λατομείου κι εάν ναι τι ανταλλάγματα δόθηκαν, ενώ χαρακτήρισε  με έμφαση φαρσοκωμωδία την κατάσταση με τη διοίκηση.

Όσοι σύμβουλοι της διοίκησης και οι σύμβουλοι της παράταξης του Γ. Παπακωνσταντίνου που είχαν ψηφίσει «υπέρ» του λατομείου,  ένας – ένας προσπαθούσαν να αιτιολογήσουν την αρχική τους ψήφο και την αλλαγή τους στην σημερινή συνεδρίαση, ενάντια στη δημιουργία και την παραχώρηση ενός ακόμα   λατομείου.

Πολλές φορές αγανάκτησαν οι πολίτες παρακολουθώντας τη συνεδρίαση

Να αναφέρουμε επίσης ότι κατατέθηκαν τρεις προσφυγές ενάντια στο παράνομο λατομείο, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  με πρώτη από τον Περιβαλλοντικό σύλλογο ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά και δεύτερη από την επιχείρηση οινοποιίας Καμάρη.

Έτσι με ομόφωνη απόφαση ανατράπηκε η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι από αύριο θα σταματήσει ο ανάδοχος να εξορύχνει , να φορτώνει και να μεταφέρει αδρανή υλικά από τη θέση «Καμάρα» για ένα έργο οδοποιίας της Περιφέρειας.

 Η κινητοποίηση των κατοίκων έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και δείχνει τον μόνο σίγουρο δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το δήμο, και που δεν είναι άλλος από την ενεργητική παρέμβαση των πολιτών.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 1 = 6