Πρωτάθλημα downhill /κατάβασης ορεινής ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο. Σάρωσαν ο Κ. Ανδριώτης και οι Βούλγαροι στο κύπελλο OPEN.

Οκτωβρίου 22, 2018
Από

Η Goncheva Victoria η νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών

Περίπου 100  downhillάδες από όλη την Ελλάδα και τη Βουλγαρία κοντραρίστηκαν και πέρασαν πολύ όμορφα στο φημισμένο και παιχνιδιάρικο «Forest Gam Trail»   του Ωραιοκάστρου, μαζί με πολλούς  θεατές.

Ο Κώστας Ανδριώτης του ΕΟΣ Αχαρνών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατάβαση/ downhill , στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και παρέλαβε το μετάλλιο και την μπλούζα του πρωταθλητή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

Πρώτη φορά υπουργός κάνει απονομές σε αγωνίσματα ποδηλάτου και συγκεκριμένα downhill στέλνοντας μήνυμα στήριξης της ποδηλασίας.

 

Ο Ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου κατάφερε με τις πετυχημένες διοργανώσεις να κάνει  ποδηλατικό προορισμό το Ωραιόκαστρο και να προκαλέσει ..εθισμό με τους αγώνες  στον ορεινό του όγκο.

    Με την παρουσία πολλών θεατών και φυσικά με τους περισσότερους  στο super θεαματικό 10μετρο road gap του δασικού δρόμου από το 2ο λύκειο και άλλους τόσους στο 12μετρο τραπέζι του τερματισμού στο πάρκο Ολυμπιάδος.

Για το οποίο ερχότανε  σε δύσκολη θέση, οι Ωραιοκαστρίτες,  όταν οι επισκέπτες ρωτούσαν γιατί «κάηκε» το γκαζόν του πάρκου και ήταν σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αυτό ήταν ίσως και το δυσκολότερο σημείο του 2/ήμερου αγώνα.

Οι θεατές όμως χειροκροτούσαν και παρότρυναν του αναβάτες, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, κατά μήκους όλου  του ξακουστού μονοπατιού «Forest Gam Trail». Το οποίο λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας είχε γίνει ιδιαίτερα ολισθηρό, δυσκολεύοντας όπως ήταν επόμενο τους αναβάτες.

Οι Βούλγαροι ποδηλάτες συμμετέχουν σχεδόν μόνιμα στους αγώνες του Ωραιοκάστρου, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό και την ποιότητα του αγωνίσματος και κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό. 

Αυτή τη χρονιά εκτός από τον Gatev Stivian που έχει πια καθιερωθεί στην πρώτη θέση στην κορυφαία κατηγορία elite, την πρώτη θέση πήρε και ο Belezirev Rumen στην κατηγορία Junior και στις γυναίκες που λόγω τραυματισμού της  δικιάς μας Νίκης Τσαλού, ήταν βουλγάρικη υπόθεση,  την πρώτη θέση πήρε η  Goncheva Victoria. Ο Belezirev Rumen αναδείχθηκε επίσης και πρώτος στην γενική κατάταξη.

Έτσι το downhillάδικο 2 ήμερο ήταν συναρπαστικό και υποδειγματικά  οργανωμένος ο  αγώνας πρωταθλήματος από τον τρομερό Ποδηλατικό σύλλογο Ωραιοκάστρου, που ως και ο καιρός του έκανε τα κέφια.

 Πρωταθλητής αναδείχθηκε όπως είπαμε ο 27χρονος έμπειρος αναβάτης από τη Χαλκίδα και μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών Κ. Ανδριώτης, ο  οποίος έχει κατακτήσει όλα τα ελληνικά βάθρα και έβαλε πλώρη για διεθνείς διακρίσεις.

Αναλυτικά οι κατηγορίες:

Εlite- Στην κορυφαία κατηγορία elite από νωρίς ξεχώρισε ο Βούλγαρος Stivian Gatev, με την τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητα κι άφησε στη δεύτερη θέση τον παλιό τιτλούχο Τσαλαφούτη Γρηγόρη και στην τρίτη τον Κανελλόπουλο Άγγελο. Απονομή έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο Ανέστη Πολυχρονίδη

Junior -Στην κατηγορία Junior έγινε το έλα να δεις με τον Βούλγαρο Belezirev Rumen να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αφήνοντας τον Παναγίτσα Θανάση στη δεύτερη και τον  Αλέξανδρος Τοπκάρογλου στην τρίτη θέση. Σε αυτή την κατηγορία βραβεύτηκαν έξι θέσεις και έτσι μετάλλιο πήραν και οι Ανδρέου Μάριος, Θανασούρας Νίκος και ο Παντελίδης Νάσος.  Απονομή σε αυτή την δύσκολη κατηγορία έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Σκαρλάτος Παντελής, τιμής ένεκεν γιατί σε αυτήν την κατηγορία συμμετείχε και ο γιος του Χρήστος Σκαρλάτος.

  Master – Στην κατηγορία Master  παραμένει αδιαμφισβήτητος  ο Άρης Χατζηγεωργίου στην πρώτη θέση, ενώ στη δεύτερη θέση ο Υμέρης Αλέξανδρος και στη τρίτη ο Καλογεράκης Ιωάννης.

VeteranΣτους Veteran παρέμεινε στην πρώτη θέση ο Φώτης Σκαρής και στη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα ο Πισσανός Κώστας και Δημόπουλος Νίκος. 

Single Crown- Στην κατηγορία Single Crown πρώτη θέση ο Daskalovski Jov, δεύτερη ο Τσίμης Ιωάννης και τρίτη Ivanovski Bobi.

Στις παραπάνω κατηγορίες απονομή έκαναν ο αντιδήμαρχος Η. Ζιακούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Women-  Στις γυναίκες εκτός από την Νίκη Τσάλου, που έλειπε λόγω τραυματισμού, έλειπε και η Ελένη Διακάκη, οπότε βρήκαν ευκαιρία και «χόρευαν» οι δύο εξαιρετικές Βουλγάρες Goncheva Victoria που με διαφορά ένα δεύτερο, πήρε την πρώτη θέση από την Izabela Yankova. Απονομή από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.

Στην Γενική κατάταξη την πρώτη θέση πήρε ο Βούλγαρος Belezirev Rumen από την  Junior, τη δεύτερη ο Παναγίτσας Θανάσης, πάλι από την Junior και την τρίτη θέση ο Stivian Gatev. Απονομή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.  

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ!

 Οι ποδηλάτες του Ωραιοκάστρου τα πήγανε αρκετά καλά, αλλά έμειναν μακριά απο τα μετάλλια.  Οι μαθητές λυκείου Σκαρλάτος Χρήστος, Φιλιππίδης Λευτέρης και Σιδηρόπουλος Αλέξης στην κατηγορία Junior κατέλαβαν την 12η, 21η και 25η θέση αντίστοιχα. Ενώ στην κατηγορία master ο Θωμαΐδης Νίκος κατέλαβε την 13η θέση. Μετάλλιο μπορεί να μην πήρε το Ωραιόκαστρο, αλλά δεν έμεινε χωρίς βράβευση. Ο Ποδηλατικός σύλλογος απέσπασε το βραβείο άρτιας διοργάνωσης, από όλους τους συμμετέχοντες.  

Θεατές και αναβάτες αποχαιρετίστηκαν ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα στο ποδηλατικά μαγικό Ωραιόκαστρο.

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου Γιώργος Μουρατίδης με τον αν.υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος ευχαρίστησε τον σύλλογο για την παρέμβασή του στο υπουργείο ώστε να ενταχθούν στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών και τα ποδηλατικά μονοπάτια downhill.

Τα μετάλλια και τα αναμνηστικά, όλα από ξύλο, οικολογικά.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 5