Ψηφίζουν και οι 17άρηδες στις δημοτικές εκλογές. «Γαβότση βγες – έρχονται εκλογές».

Οκτωβρίου 24, 2018
Από

Έρχονται λοιπόν οι «εκλογές», που φώναζαν με αυτό το εύστοχο σύνθημα έξω από το δημαρχείο τον Φλεβάρη του 18 οι μαθητές, όταν το «πολιορκούσαν»,  για τα αυτονόητα, όπως έλεγαν.

Με το σύνθημα «Γαβότση βγες – έρχονται εκλογές», οι μαθητές τάραξαν  τη νιρβάνα του  Γαβότση,  τον ανάγκασαν  να αφήσει τον μικρόκοσμο του γραφείου του και να κατέβει  στο δρόμο για  να βρεθεί αντιμέτωπος με  την πραγματικότητα.  Μια πραγματικότητα που λέει ότι είναι τόσο ανίκανη και αδιάφορη η διοίκησή του, που  δεν μπορεί να αλλάξει ούτε τα σπασμένα τζάμια από τα παράθυρα ενός σχολείου.

Τα αιτήματα τους αφορούσαν την έλλειψη συντήρησης των σχολείων, την έλλειψη αναλώσιμων,  τις γενικότερες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής,  τα συγκοινωνιακά προβλήματα και τα προβλήματα λειτουργικότητας των σχολείων,  ακόμη και για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να αντικαταστήσει τα σπασμένα τζάμια στα σχολεία.

Με την δε συνομιλία που ακολούθησε μεταξύ  μαθητών και δημάρχου, αποδείχθηκε πολύ απλά η πλήρης άγνοια του τελευταίου για όσα  συμβαίνουν στο δήμο που υποτίθεται είναι δήμαρχος.  Κι έτσι οι μαθητές είδαν με ταμάτια τους το «κενό

 εξουσίας»  στο

δήμο.

   Αυτοί οι 17 άρηδες λοιπόν θα ψηφίσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Κι αυτοί οι 17άρηδες απέδειξαν ότι δεν «τσιμπάνε» από το γερασμένο πολιτικό σύστημα, όσο «ξεμωραμένο» κι αν είναι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίζουν όσοι γεννήθηκαν το 2002. Ενώ υποψηφιότητα για δήμαρχοι  μπορούν να θέτουν όσοι θα έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους έως την 26η Μαΐου του 2019, που  θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές.

Ένας νέος στα 17 είναι πλέον ώριμος, μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να επιλέξει τι θα ψηφίσει, όπως απέδειξαν οι μαθητές του Ωραιοκάστρου.

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά. Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», φώναζαν επίσης στην πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου. Δίνοντας έτσι ένα βροντερό «παρών» για όσα την αφορούν και συμβαίνουν στο Δήμο.

Ένα βροντερό «παρών» που θα δώσει και  στις δημοτικές εκλογές. Κι όπως σημειώναμε και τότε, η  προηγούμενη μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών στο Ωραιόκαστρο για τα σχολικά προβλήματα, με πορεία στο δημαρχείο, είχε πραγματοποιηθεί επί θητείας  του πρώην δημάρχου Ν. Μπάτου, που έμελλε να ήταν και η τελευταία του.

[/caption]

«Γαβότση βγες – έρχονται εκλογές», απο politesoraiokastrou.gr

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 × 6 =