Ξεκινάνε τα σχολικά γεύματα σε επτά σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου.

Νοεμβρίου 4, 2018
Από

Αρχίζει από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 που απευθύνεται σε 153.367 μαθητές,  954 Δημοτικών Σχολείων σε  63 Δήμους σε  όλη τη χώρα.

Από το δήμο Ωραιοκάστρου συμμετέχουν στο πρόγραμμα επτά σχολεία. Συγκεκριμένα τα δημοτικά σχολεία Δρυμού, Λητής, Μελισσοχώρι, 5ο Δ. Σ. Μελισσοχωρίου (Σκάρα), Νεοχωρούδας, Πενταλόφου και Ν. Φιλαδέλφειας.

Τη Δευτέρα, ζεστό γεύμα θα έχουν οι μαθητές 763 σχολείων, ενώ την Πέμπτη θα μπουν  στο πρόγραμμα άλλα 68 σχολεία και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα τις επόμενες  μέρες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών. Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Μεσογειακή διατροφή και μάλιστα υγιεινή, με καθημερινή κατανάλωση κρέατος, θα αποτελεί πατέντα του  Γεωπονικού πανεπιστήμιου, αφού το μενού κινείται δυστυχώς στα στερεότυπα του fast food, της κρεατοφαγίας, η οποία μικρή σχέση έχει με την μεσογειακή διατροφή.

Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί και μετά από ηλεκτρονική δημοπρασία.

Ο θεσμός του σχολικού γεύματος στα σχολεία της Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει εδώ και χρόνια. Αποτελεί εθνικό πρόγραμμα  για την υλοποίησή του οποίου διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Το μενού:

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 + = 10